Dress Code

«Τι να φορέσω σήμερα στο γραφείο;». Ξυπνάς το πρωί, πίνεις τον καφέ σου κάνοντας το πρώτο τσιγάρο της ημέρας (αν –κακώς- είσαι καπνίστρια) και στρεσαρισμένη το μυαλό σου κάνει παιχνίδια για  ενδεχόμενους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Ειδικά στην περίπτωση που εργάζεσαι σε κάποια τράπεζα ή κάποια πολυεθνική εταιρία, όπου υπάρχουν υποχρεωτικές «στολές εργασίας». Ευτυχώς, δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα, αφού στην εφημερίδα μπορώ να φορέσω από allstarάκια και σκισμένο τζιν με παλαιστ

«Τι να φορέσω σήμερα στο γραφείο;». Ξυπνάς το πρωί, πίνεις τον καφέ σου κάνοντας το πρώτο τσιγάρο της ημέρας (αν –κακώς- είσαι καπνίστρια) και στρεσαρισμένη το μυαλό σου κάνει παιχνίδια για  ενδεχόμενους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Ειδικά στην περίπτωση που εργάζεσαι σε κάποια τράπεζα ή κάποια πολυεθνική εταιρία, όπου υπάρχουν υποχρεωτικές «στολές εργασίας». Ευτυχώς, δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα, αφού στην εφημερίδα μπορώ να φορέσω από allstarάκια και σκισμένο τζιν με παλαιστινιακό μαντίλι μέχρι Manolo Blahnik και pencil φούστα.

    

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία εκείνη που υποχρεώνεσαι να φορέσεις –επί ποινή απόλυσης- τακούνι και ταγιέρ, μην αγχώνεσαι. Η «στολή εργασίας», όσο άσχημα και αν αυτό ακούγεται, δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε ως γυναίκες μέσα από τις δικές μας ενδυματολογικές πινελιές την προσωπικότητα μας.

 

Είναι γνωστό πως οι Έλληνες, τρέφουμε μια έμφυτη απέχθεια προς κάθε επισημότητα. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι γελοίο να εμφανίζεται μια εργαζόμενη γυναίκα στο γραφείο της ντυμένη σα να πηγαίνει στο μπουζούκια. Μια τέτοια επιλογή –ειδικά μέρα μεσημέρι- σίγουρα δε συνεπάγεται κομψότητα. Σημασία δεν έχει να προκαλέσεις αλλά να συγκεντρώσεις θετικά σχόλια. Είναι λοιπόν πραγματικά πάρα πολύ απλό και όχι απαραίτητα ακριβό να είσαι καλοντυμένη και κομψή στη δουλειά σου. Αρκεί να έχεις στο μυαλό σου ότι ο εργασιακός χώρος ΔΕΝ είναι πασαρέλα. Και, αρκεί να έχεις στο μυαλό σου ότι όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο.

 

Αυτό που μπορεί να κάνεις είναι να πολλαπλασιάσεις τα look σου μέσω σωστών συνδυασμών, ώστε να μη φαίνεται πως φοράς τα ίδια κομμάτια, αλλά και να «παίξεις» με αξεσουάρ: μαντήλια, βραχιόλια, ζώνες, γόβες, σκουλαρίκια. Αφού βέβαια βρεις πρώτα το ύφος που θέλεις να βγάλεις προς τα έξω, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα ή δημιουργικότητα που θέλεις να εμφανίζεις. Για παράδειγμα ένα μαντίλι ή ακόμα και ο σκελετός των γυαλιών οράσεως μπορούν να καθορίσουν το στυλ σου.

   

Στόχος είναι να εμφανίζεσαι κομψή, θηλυκή και φρέσκια στους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεσαι καθημερινά, ενώ πάντα να θυμάσαι πως ένας καλοντυμένος εργαζόμενος όχι μόνο εκτιμάται περισσότερο από τους προϊσταμένους του, αλλά κυρίως τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα και ο ίδιος.     

Τip: Απόφυγε το κλασικό μαύρο κουστούμι με λευκό πουκάμισο. Είναι απλώς…βαρετό!

  

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr