Όμηρος του Παυλίδη παραμένει ο πρωθυπουργός

Όμηρος του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη παραμένει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής παρότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ακολούθησε την κομματική γραμμή και απέρριψε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κ. Παυλίδης μετά την ψηφοφορία στην Βουλή μίλησε σε τοπικό κανάλι των Δωδεκανήσων και είπε ότι «συνεχίζει κανονικά για τα προβλήματα του τόπου» που ερμηνεύεται ότι όχι μόνο δεν σκέπτεται να παραιτηθεί αλλά

Όμηρος του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη παραμένει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής παρότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ακολούθησε την κομματική γραμμή και απέρριψε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κ. Παυλίδης μετά την ψηφοφορία στην Βουλή μίλησε σε τοπικό κανάλι των Δωδεκανήσων και είπε ότι «συνεχίζει κανονικά για τα προβλήματα του τόπου» που ερμηνεύεται ότι όχι μόνο δεν σκέπτεται να παραιτηθεί αλλά αντίθετα σκέπτεται ήδη την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές. Και αυτό ενώ και την Τετάρτη υπήρξαν συνάδελφοί του όπως οι κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα, Θεόδωρος Καράογλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιάννης Μανώλης, Σίμος Κεδίκογλου που του ζητούν «να διευκολύνει την παράταξη». Η εξέλιξη της υπόθεσης στερεί από την κυβερνητική παράταξη ότι είχε απομείνει από το πάλαι ποτέ «ηθικό πλεονέκτημα» και δημιουργεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει όλα τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται άνθρωποί της. Το δυσάρεστο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι από τούδε και στο εξής είναι αναγκασμένο να στηρίζεται στην ψήφο του κ. Παυλίδη για τον οποίο η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της ενώ και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν την συμπεριφορά του «πολιτικά αποκλίνουσα» και «ηθικά αποδοκιμαστέα». Η παραμονή του κ. Παυλίδη όμως αποτελεί θέμα για τον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και δεν μπορεί να τον διαγράψει. Είναι δε κάτι που εκμεταλλεύεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο επικεντρώνει πλέον τα πυρά του και στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή θεωρώντας ότι είναι «ο υπεύθυνος της συγκάλυψης». Είναι η απάντηση της αντιπολίτευσης στην επίθεση του κ. Καραμανλή στον κ. Γιώργο Παπανδρέου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αμηχανία όμως προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα έξι λευκά στην ψηφοφορία που δείχνουν ότι υπάρχουν δυσαρεστημένοι στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας οι οποίοι δεν ελέγχονται και κανείς δεν γνωρίζει τι θα ψηφίσουν στην επόμενη μυστική ψηφοφορία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ψηφοφορία για την υπόθεση των άγονων γραμμών στα Δωδεκάνησα (την δεύτερη υπόθεση που αφορά τον κ. Παυλίδη και είχε ξεκινήσει από τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου) που θα γίνει την Πέμπτη η κυβερνητική πλειοψηφία θα απέχει. Το ίδιο θα πράξει και για την υπόθεση του Βατοπεδίου που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να απαξιώσει τις υποθέσεις διαφθοράς «λέγοντας ότι συνιστούν σκανδαλολογία και ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε αυτές γιατί δεν έχει θέσεις για τα πραγματικά προβλήματα». Φυσικά ούτε η κυβέρνηση αλλάζει ατζέντα αφού «τα πραγματικά προβλήματα» είναι στην οικονομία όπου τα πράγματα μόνο καλά δεν εξελίσσονται για την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση ξεκινά και επισήμως το Σάββατο τη μάχη των ευρωεκλογών από την Θεσσαλονίκη όπου θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Η ΝΔ προσπαθεί να συσπειρώσει την κομματική βάση της συμπρωτεύουσας όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα να σταματήσει τις έριδες στο εσωτερικό της. Καθώς μάλιστα οι ευρωεκλογές αποκτούν εκ των πραγμάτων χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» για την κυβερνητική πολιτική το Μαξίμου αναζητά πρόσωπο για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου μεταξύ των κορυφαίων υπουργών του. «Κανείς δεν αποκλείεται» έλεγε κομματικό στέλεχος και πρόσθετε ότι «όποιος επιλεγεί θα έχει κομματικό χαρακτήρα θα είναι βαρύ όνομα, θα συσπειρώνει τους οπαδούς σε σημείο που να εκμηδενίζει τις διαρροές».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr