Η πανέμορφη κόρη του «Κότζακ», Αριάννα Σαβάλας

Η πανέμορφη κόρη του «Κότζακ», Αριάννα Σαβάλας

Είναι 25 χρόνων, τραγουδίστρια της τζαζ και ηθοποιός. Η μικρότερη κόρη του θρυλικού Τέλη Σαβάλας από το Λος Αντζελες, όπου κατοικεί μονίμως, αποτίει φόρο τιμής στο αίμα της

Η πανέμορφη κόρη του «Κότζακ», Αριάννα Σαβάλας
Είναι 25 χρόνων, τραγουδίστρια της τζαζ και ηθοποιός. Η μικρότερη κόρη του θρυλικού Τέλη Σαβάλας από το Λος Αντζελες, όπου κατοικεί μονίμως, αποτίει φόρο τιμής στο αίμα της

όλις επέστρεψε από μια συναυλία στο Σικάγο και με ενθουσιασμό μού ανακοινώνει ότι τον Ιούνιο θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την πατρίδα του πατέρα της. «Παρότι η κατάσταση στην Ελλάδα με θλίβει όπως είναι σήμερα, μετράω τις ημέρες μέχρι να έλθω. Θα ήθελα να πάω στον Γέρακα Λακωνίας όσο θα είμαι εκεί, αλλά μαθαίνω ότι πρέπει να ανέβεις με μουλάρι στο σπίτι των προγόνων μου, διότι δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος που να οδηγεί ως εκεί».  Η Αριάννα Σαβάλας ήταν μόλις 7 ετών όταν ο καρκίνος πήρε μακριά τον πατέρα της και διάσημο ηθοποιό Τέλη Σαβάλας.

Ο Ελληνοαμερικανός αστέρας του κινηματογράφου και της τηλεοράσεως, παρ’ ότι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα του. Με χρηματοδότησή του ηλεκτροδοτήθηκε τη δεκαετία του ’70 ο Γέρακας, ενώ υπήρξε μέγας χορηγός πολλών ομογενειακών και εκκλησιαστικών οργανώσεων στις ΗΠΑ. Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από 40 χρόνια και σημαδεύτηκε από τον ρόλο του ντετέκτιβ Κότζακ, που άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες της δεκαετίας του ’70 και του ’80. Ο Αριστοτέλης Σαβάλας συνήψε τρεις γάμους και απέκτησε πέντε παιδιά από τέσσερις γυναίκες. Η Αριάννα είναι η μικρότερη στην ηλικία, καρπός της ενώσεώς του με τη Σκανδιναβή καλλονή Τζούλι Χόβλαντ. Η ιστορία της γνωριμίας των γονέων της, όπως τη διηγείται η Αριάννα, είναι συναρπαστική.



«Ηταν στις 16 Αυγούστου του 1977. Η μητέρα μου θυμάται πολύ καλά την ημερομηνία διότι εκείνη την ημέρα πέθανε ο Ελβις Πρίσλεϊ, τον οποίο λάτρευε. Είχε έλθει από το Λος Αντζελες με την οικογένειά της από τη Μινεσότα, όπου ζούσε, για να επισκεφθούν την Ντίσνεϊλαντ. Παρότι ήταν ταξιδιωτική πράκτορας, είχε κάνει λάθος τις κρατήσεις, οι οποίες όταν έφτασαν στο Λ.Α. είχαν ακυρωθεί. Το μόνο ξενοδοχείο που είχε ελεύθερα δωμάτια ήταν το “Sheraton Universal” όπου ο πατέρας μου έμενε μονίμως. Εκεί, και πιο συγκεκριμένα στο μπαρ του ξενοδοχείου, την είδε και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Εχει σημασία η λεπτομέρεια ότι εκείνη δεν ήθελε να κουνήσει από το δωμάτιό της επειδή θρηνούσε τον θάνατο του Ελβις και την πίεσαν οι δικοί της για να ξεσκάσει».

Επτά χρόνια αργότερα ο Τέλης και η Τζούλι θα παντρευτούν και θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Χρήστο και την Αριάννα. Θα τα βαφτίσουν στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ο Σαβάλας θα είναι ένας στοργικός πατέρας. Στη μικρότερη κόρη του θα δείξει παθολογική αδυναμία και θα την αποκαλεί «κούκλα». «Ο πατέρας μου μας μιλούσε αγγλικά αλλά η μητέρα μου έμαθε άπταιστα ελληνικά από τον έρωτά της γι’ αυτόν».

Η Αριάννα γνωρίζει πολλές ελληνικές λέξεις και εκφράσεις όπως «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά». Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών της σπουδών θα ταξιδέψει στην Ευρώπη όπου θα σπουδάσει ηθοποιία στο Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου, τραγουδώντας παραλλήλως σε κλαμπ. Με την επιστροφή της στην Αμερική θα παίξει, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Οπως επίσης ο πατέρας της, θα δοκιμάσει τη τύχη της στο τραγούδι. «Την επόμενη εβδομάδα θα μπω στο στούντιο για να ηχογραφήσω το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ.  Τον Ιανουάριο επίσης σκηνοθέτησα το πρώτο μου μουσικό βίντεο, που προβλήθηκε στο ENews και το Music Choice μεταξύ άλλων», με ενημερώνει για τα επαγγελματικά της.

Η κατ’ εξοχήν δραστηριότητά της αυτή την εποχή είναι τα live shows. Εχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Herb Alpert’s Vibrato του Μπέβερλι Χιλς, στα Friar’s Club, Birdland jazz club, Metropolitan Room και Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης και στο Frank Sinatra Celebrity Invitational του Παλμ Σπρινγκς. Πληροφορία μεγίστης σημασίας: ο Φρανκ Σινάτρα υπήρξε επιστήθιος φίλος του πατέρα της - παρέστη μάλιστα στην κηδεία του μαζί με την Τζένιφερ Ανιστον που ήταν βαφτισιμιά του. «Ο πατέρας μου ήταν πολύ αγαπητός άνθρωπος. Το βλέπω έως σήμερα που με σταματούν στον δρόμο και εκθειάζουν τη γενναιοδωρία και τη μεγάλη του καρδιά».

Με το πέρασμα του χρόνου η Αριάννα Σαβάλας νιώθει όλο και πιο Ελληνίδα. Η οικονομική κρίση που σοβεί στη χώρα μας την απασχολεί σφόδρα. «Νιώθω για την Ελλάδα σαν να υπέφερε κάποιος φίλος ή συγγενής μου. Κι όταν κάποιος που αγαπάς πονά, τότε κι εσύ και όλοι γύρω σου υποφέρουν μαζί του. Βλέπω τις διαδηλώσεις στους δρόμους και ακούω για ανθρώπους που αυτοκτονούν λόγω της οικονομικής κατάστασης και στεναχωριέμαι τόσο πολύ που αναγκάζομαι να κλείσω την τηλεόραση και να σταματήσω να διαβάζω τα νέα.

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στην Αμερική, τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας στη χώρα είναι τρομακτικά, οπότε δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς είναι να ζεις στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μακάρι να είχα μια εμπεριστατωμένη γνώμη για το πώς θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση, αλλά το μόνο που μπορώ να προσφέρω είναι αγάπη και υποστήριξη σε όλα τα αδέλφια μου στην Ελλάδα που περνούν τόσο δύσκολα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί σας».

Πριν ολοκληρώσουμε τη συνέντευξη, τη ρωτώ εάν θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στη νέα γενιά των συμπατριωτών της. «Οι Ελληνες είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν σε μένα κάποιο μήνυμα, διότι εκείνοι κλήθηκαν να ξεπεράσουν τεράστιες δυσκολίες και μεγάλο πόνο και ξέρουν πώς είναι να πρέπει να επιβιώνεις, να μένεις δυνατός και ευτυχισμένος μέσα στην κρίση. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσα να τους διδάξω ή να τους πω εγώ, και ανυπομονώ για τη μέρα που η ελληνική κοινότητα θα μου διηγηθεί ιστορίες για το πώς κατάφεραν, αγαπημένοι κι ενωμένοι, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας και να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Ετσι λοιπόν το μόνο μήνυμα που έχω να δώσω στους αγαπημένους μου Ελληνες είναι αυτό της ατελείωτης ευγνωμοσύνης. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που με στηρίξατε στη ζωή και την καριέρα μου. Είστε όλοι οικογένειά μου και σημαίνετε τα πάντα για μένα. Ως προς τη νέα γενιά, ν’ ακούτε πάντα τη μητέρα σας. Μπορεί να είναι μπελάς, αλλά με κάποιον τρόπο έχει πάντα δίκιο!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ