5 φυτά για το μπάνιο σας που χαρίζουν ηρεμία και ευεξία

5 φυτά για το μπάνιο σας που χαρίζουν ηρεμία και ευεξία

Πολλοί τοποθετείτε φυτά στο μπάνιο σας για αισθητικούς λόγους, πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι προσφέρουν τεράστια οφέλη στη σωματική και στην ψυχική σας υγεία

mpanio-fyta
Μπορεί να λέμε ότι στο μπάνιο και ο Βασιλιάς πάει μόνος του, ωστόσο έχω να σας προτείνω μια τέλεια παρέα που θα δώσει περισσότερη ζωντάνια και χρώμα στο μπάνιο σας ενώ ταυτόχρονα θα σας χαλαρώνει και θα σας φτιάχνει τη διάθεση.

Σωστά μαντέψατε. Υπάρχουν φυτά που τους αρέσουν οι συνθήκες του μπάνιου. Δηλαδή η αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία. Είναι συνήθως τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου. Το μπάνιο φαίνεται ένα τέλειο μέρος για να διατηρηθούν, αφού επιθυμούν πολλή υγρασία και αρκετό νερό ανά πάσα στιγμή. Με άλλα λόγια, σύντομα θα παρατηρήσετε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου απολαμβάνουν τον υγρό, ατμό αέρα του μπάνιου σας και “πίνουν” όσο νερό χρειάζονται. Επιπλέον το πράσινο χρώμα τους δημιουργεί την αίσθηση της φύσης και της αρμονίας. Προσδίδουν στον χώρο ηρεμία αυξάνοντας το συναίσθημα της ευεξίας και της αναζωογόνησης.
Πάμε να γνωρίσετε πέντε από τα πιο κατάλληλα και εύκολα φυτά που θα αποκτήστε για να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Μονστέρα μάνκι, Monstera Adansonii της οικογένειας Araceae

Έχοντας καταγωγή από το Μεξικό αυτή η χαριτωμένη μονστέρα “πίθηκος-Monkey mask ” αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο σας καθώς έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φως. Ειδικά για εσάς που αμελείτε το πότισμα, οι υδατικές της ανάγκες θα καλυφθούν από τους υδρατμούς του χώρου.

Τυχερό μπαμπού, Dracaena Sanderiana της οικογένειας Asparagaceae

Με καταγωγή από τα τροπικά δάση της Αφρικής το φυτό “ελατήριο” είναι ένα δημοφιλές εύκολο φυτό εσωτερικού χώρου που δίνει ξεχωριστή αισθητική στο μπάνιο σας. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε βάζο με νερό που, αν προσθέσετε βότσαλα από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αυτόματα σάς μεταφέρει σε αγαπημένα σκηνικά τονώνοντας την ψυχολογία σας. Σε περίπτωση που το μεγαλώνετε σε νερό, αλλάζετε το νερό κάθε δεκαπέντε μέρες ώστε να είναι πάντα καθαρό και να μυρίζει φρέσκο.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network