
Πέθανε o Mr Red Bull
Το αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz πέθανε σήμερα έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια. Ο Αυστριακός επιχειρηματίας ήταν 78 ετών.

Ο Mateschitz κατείχε το 49% των μετοχών της Red Bull, στην οποίαν ανήκει και η ομώνυμη ομάδα της F1. Το υπόλοιπο 51% ανήκει στην οικογένεια Yoovidhya, με την οποία ο Mateschitz είχε συνεργαστεί για την παραγωγή του ομώνυμου ενεργειακού ποτού.
Ο Αυστριακός μπορεί να μην είχε την πλειοψηφία των μετοχών. Ωστόσο επί της ουσίας ήταν εκείνος που ασκούσε τη διοίκηση της επιχείρησης. Ο Mateschitz, μάλιστα, ήταν εκείνος ο οποίος αποφάσισε την είσοδο της εταιρίας του στον χώρο της F1.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr