Με πόσες «Δήμητρες» θα αγοράζεις αυτοκίνητο;

Με πόσες «Δήμητρες» θα αγοράζεις αυτοκίνητο;

Κάποιοι ρίχνουν πάλι στο προεκλογικό τραπέζι το σενάριο των κλειστών τραπεζών και του εθνικού νομίσματος. Με πόσα κιλά «Δήμητρες» θα πλήρωνες το νέο σου αυτοκίνητο;

Με πόσες «Δήμητρες» θα αγοράζεις αυτοκίνητο;

Όσο και να προσπαθείς στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγεις τον Μαρξ ως την αρχή των πάντων.

Τον Καρλ τον Μαρξ, ο οποίος είχε πει το περίφημο ευφυολόγημα ότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά ως τραγωδία, την δεύτερη ως φάρσα”. Και στην περίπτωση του Γιανη του Βαρουφάκη, αφού αποφύγαμε την τραγωδία, φαίνεται ότι βρισκόμαστε πλέον στην δικαιοδοσία της φάρσας.

Μια φάρσα ελληνικού στιλ. Τύπου Δελφιναρίου. Όπου η παράσταση πλέον ακούει στο όνομα “Δήμητρα”. Ή με αλλα λόγια, ένα σενάριο κωμικών θεωριών, δημιουργικής ασάφειας και ακόρεστου ναρκισσισμού. Ένα νέο blockbuster πολιτικού αριβισμού, στο οποίο ο πολυμήχανος Έλληνας, δια το πεφωτισμένου εκπροσώπου του Γιάνη, βρίσκει τον μαγικό τρόπο να ξεγελάσει τον καπιταλι(ζ)μό και να εξευτελίσει κάθε οικονομική θεωρία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή