Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η τελετή έναρξης στο Τόκιο

Πρώτη μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο η ελληνική αποστολή με σημαιοφόρους Κορακάκη και Πετρούνια - Δείτε βίντεο και εικόνες από το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο

Στην προ-κορωνοϊού εποχή τα εισιτήρια για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν φτάσει να πωλούνται στη μαύρη αγορά... Σήμερα, όπου όλος ο πλανήτης εξακολουθεί να καλύπτεται από τα μαύρα σύννεφα της πανδημίας τέτοιες «ανησυχίες» δεν υφίστανται καθώς στην σημερινή τελετή θα παραβρεθούν ελάχιστοι θεατές (επίσημοι, χορηγοί) και αθλητές.

Με την Ιαπωνία να παρουσιάζει αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων και τους Αγώνες να ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί εδώ και αρκετές εβδομάδες, η αλήθεια είναι ότι η... υποβάθμιση της σημερινής εκδήλωσης μπορεί να πληγώνει, αλλά θεωρείται αναγκάιο κακό.

Παρόλο που οι Ιάπωνες έχουν καταφέρει να μην διαρρεύσουν πολλά πράγματα για το τι πρόκειται να δούμε, σίγουρα θα είναι μια διαφορετική, πολύ πιο λιτή τελετή απ' ότι στο πρόσφατο παρελθόν, με περικοπές στις θεματικές ενότητες, αλλά γεμάτη νόημα ώστε να αναδείξει την παράδοση και την ιστορία του ιαπωνικού λαού και να δώσει μήνυμα ελπίδας για τη ζωή μετά την πανδημία.

Όπως πάντα η Ελλάδα θα μπει πρώτη στην αρένα (Άννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας οι σημαιοφόροι), ωστόσο στην ομάδα που θα παρελάσει δεν θα είναι οι αθλητές της ιστιοπλοΐας και αρκετοί αθλητές του στίβου καθώς βρίσκονται αρκετά μακριά από το Τόκιο ώστε να μπορέσουν να έρθουν για μερικές ώρες ενώ θα έμπαιναν και σε κίνδυνο λόγω των μετακινήσεων.

Συνολικά αναμένεται να παρελάσουν περίπου 6.000 αθλητές (από τους 11.500 που μετέχουν στους Αγώνες) παρουσία του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, Επίτιμου Προέδρου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος ενσαρκώνει μια σημαντική συμβολική μορφή στην χώρα.

Το 1998, ο πατέρας του, Ακιχίτο, είχε κηρύξει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ναγκάνο, ενώ ο παππούς του, Χιροχίτο των προηγούμενων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξένησε η ιαπωνική πρωτεύουσα, το 1964, αλλά και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαπόρο, το 1972.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr