Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκατό ηγέτες και σημαντικά επιχειρηματικά πρόσωπα θα βρεθούν στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκατό ηγέτες και σημαντικά επιχειρηματικά πρόσωπα θα βρεθούν στο Παρίσι

Όλα όσα αναμένεται να γίνουν στο Παρίσι ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Αναχώρησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

olympiakoi-agones
Απομένει μόνο μία ημέρα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα λάβει χώρα στις 20:30, ώρα Ελλάδας, με την ελληνική αποστολή και τους 100 αθλητές της να βρίσκεται ήδη στο Παρίσι.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια εντυπωσιακή τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα, ενώ τα ειδησεογραφικά μέσα της Γαλλίας αναφέρουν πως το παρόν θα δώσουν πάνω από 100 ηγέτες χωρών. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που αναχωρεί σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, το απόγευμα για το Παρίσι.

«Αισθανόμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο», διαβεβαιώνει ο Samuel Ducroquet, Γάλλος πρεσβευτής για τον αθλητισμό, υπεύθυνος για την ενορχήστρωση της υποδοχής αξιωματούχων από όλο τον κόσμο στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Παρόντες και απόντες από την τελετή έναρξης - Αμφιλεγόμενη η παρουσία του Ισραηλινού προέδρου

Αν και η επίσημη λίστα με τους παρευρισκόμενους στην τελετή έναρξης δεν έχει δημοσιευτεί, το γαλλικό ειδησεογραφικό μέσο αναφέρει πως οι Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα παραστούν, ενώ ο τελευταίος θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ.

Κλείσιμο
Άλλοι Ευρωπαίοι που αναμένεται να δώσουν το παρόν είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ.

Παρόλο που ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ, επιβεβαίωσε την παρουσία του, αναφέρει η Le Parisien. Στην τελετή λήξης θα παραστεί ο Ντάγκλας Έμχοφ, σύζυγος της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, που βρίσκεται τώρα στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο.

Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί και η παρουσία του Ισραηλινού προέδρου Isaac Herzog, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.Το Ιρά κάλεσε την Τρίτη την απαγόρευση του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνοντας θέση απέναντι στη σύγκρουση. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιμπρίλ Ραγιούμπ, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Μεταξύ άλλων χωρών, παραμένει αμφιβολία για την παρουσία του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάιεντ. Μόνο ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), εθεάθη στο Παρίσι στην καθιερωμένη περίοδο πριν τους Αγώνες.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα εμπιστεύτηκε τη σύζυγό του Ροζανγκέλα την εθνική εκπροσώπηση, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι και τον Κολομβιανό ομόλογό του Γκουστάβο Πέτρο, που επιβεβαίωσαν την άφιξή τους. Αβέβαιη είναι η συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Η αδελφή του βασιλιά Καρόλου, Άννα, δίνει το παρόν

Η Βρετανίδα πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου Γ' και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, έφθασαν τη Δευτέρα για να παραστούν στη συνεδρίαση της ΔΟΕ. Στην τελετή αναμένεται και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ'.

Η Δανία θα εκπροσωπηθεί από το βασιλικό ζεύγος Φρειδερίκος Χ και Βασίλισσα Μαρία, καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η οκταγενής θεία του κυρίαρχου. Παρών θα είναι και ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και η σύζυγός του Ματθίλδη.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταδώσει ένα μήνυμα που θα καλεί να παύσουν οι ένοπλες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, από την πλευρά του, ζήτησε «μια Ολυμπιακή εκεχειρία».

Επιχειρηματικό δείπνο με σημαντικά ονόματα

Θα πραγματοποιηθεί δείπνο, πριν από το οποίο οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μια σύνοδο κορυφής στο Carrousel du Louvre, που συνδιοργανώνουν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με το Ελιζέ, σε αυτή τη συνάντηση αναμένονται να ληφθούν «συγκεκριμένες οικονομικές δεσμεύσεις».

Ωστόσο, πριν από αυτό ο Εμανουέλ Μακρόν στα Ηλύσια θα παραθέσει ένα άλλο δείπνο με στόχο τον καθησυχασμό των CEO αναφορικά με την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Γαλλίας, ένα κρίσιμο ζήτημα μετά την πρόσφατη πολιτική αναταραχή. Κορυφαίοι επιχειρηματίες, όπως ο Έλον Μασκ, ο Τζέιμς Κινσεί της Coca-Cola, ο Joe Tsai της Alibaba, ο Brain Chesky της Airbnb και ο Shou Zi Chew του TikToK, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Πώς μπορείτε να τις δείτε

Δίκη για το Μάτι - Ανατριχιαστικές καταθέσεις: «Έγινε λάθος και μας έδωσαν τη σορό άλλου ανθρώπου αντί του πατέρα μου»

MrBeast: Συμπαρουσιάστριά του κατηγορείται ότι αποπλάνησε ένα 13χρονο αγόρι - Αηδιασμένος δηλώνει ο YouTuber
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK