Ολυμπιακοί Αγώνες: Στάση εργασίας του προσωπικού στο πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα μέλη της ΔΟΕ στο Παρίσι

Το προσωπικό του Hotel du Collectionneur, του πολυτελούς καταλύματος που φιλοξενεί τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για το Παρίσι 2024, προχώρησε σε δίωρη στάση εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν λάβει αύξηση μισθού εδώ και επτά χρόνια

Δεν έφταναν στους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει με τη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας και τη βροχή στο Παρίσι, ήρθε και η απεργία στο πεντάστερο ξενοδοχείο που διαμένουν για να... δέσει το γλυκό!

Το υπερπολυτελές Hotel du Collectionneur έχει μισθωθεί από τη ΔΟΕ αποκλειστικά για τις ανάγκες της έναντι του ποσού των 22 εκατομμυρίων ευρώ (!), καθώς εκεί θα διαμένουν όλοι οι «αθάνατοι», αλλά και στους χώρους θα φιλοξενούνται συχνά, πυκνά δείπνα και εκδηλώσεις της Επιτροπής στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μόνο που χθες (Πέμπτη 25/7) μια ομάδα σεφ, σερβιτόρων και τεχνικού προσωπικού του ξενοδοχείου προχώρησε σε δίωρη στάση εργασίας (από τις 07:00 έως τις 09:00) προκαλώντας προβλήματα στη διαδικασία του πρωινού και προειδοποιώντας για ακόμη πιο έντονες κινητοποιήσεις.



Η Union Departementale CGT Paris (UD CGT), συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, δημοσίευσε ένα βίντεο από το εσωτερικό του ξενοδοχείου που δείχνει περίπου δώδεκα άτομα του προσωπικού να παρατάσσονται σε έναν από τους διαδρόμους που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες. Ορισμένοι κρατούσαν τις σημαίες του συνδικάτου και άλλοι κρατούσαν ανακοινώσεις με συνθήματα όπως «Πολυτελές ξενοδοχείο, μισθοί φτώχειας» και «Δώστε μας πίσω τα κοινωνικά μας αγαθά».

Σύμφωνα με την UD CGT, το προσωπικό απαιτεί αυξήσεις μισθών (που δεν έχουν δοθεί από το 2017) μετά την απονομή μερίσματος ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους φέτος. Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης έναν «13ο μισθό», ο οποίος, αν και δεν είναι υποχρεωτικός, θεωρείται ένα τυπικό μισθολογικό επίδομα στη Γαλλία, σύμφωνα με το οποίο λαμβάνεται ένας επιπλέον μισθός ενός μήνα ετησίως τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά της διοίκησης του ξενοδοχείου μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του προσωπικού σχετικά με τον 13ο μήνα αμοιβής των εργαζομένων».

Γενικότερα πάντως η Γαλλία εδώ και μήνες έχει μάθει να ζει υπό καθεστώς απεργιών καθώς οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων έχουν αυξηθεί λόγω των Αγώνων.

Στις αρχές της εβδομάδας η γαλλική Ένωση Καλλιτεχνών Παραστατικών Τεχνών (SFA) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προκηρύξει απεργία ενόψει της τελετής έναρξης, όπου θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 χορευτές, μουσικοί και ηθοποιοί, για να διαμαρτυρηθεί για τους χαμηλούς μισθούς και τις εργασιακές ανισότητες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr