Γαλλία: «Θα έχει συννεφιά ή θα βρέχει;» - Αγωνιούν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων

Γαλλία: «Θα έχει συννεφιά ή θα βρέχει;» - Αγωνιούν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων

Ο κίνδυνος βροχής στη γαλλική πρωτεύουσα στις 7 το απόγευμα (8μ.μ. ώρα Ελλάδας) είναι περίπου 40% και θα αυξηθεί σε 48% μέχρι τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα)

gallia_olympiakoi_agwnes_mk
Σπαζοκεφαλιά για τους μετεωρολόγους θα είναι οι καιρικές συνθήκες κατά τη σημερινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στον Σηκουάνα με τους διοργανωτές του του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

«Θα έχει συννεφιά ή θα βρέχει;», διερωτώνται τα γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η εν πλω τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί είτε υπό βροχή ή κάτω από πολύ συννεφιασμένο ουρανό, προειδοποιεί η Météo-France, όπως γράφει η εφημερίδα Le Parisien.

Aπό την πλευρά του, το μετεωρολογικό δίκτυο La Chaîne Météo εκτιμά για σήμερα τον κίνδυνο βροχής σε πάνω από 40% και τίθεται το ερώτημα αν τελικά θα βγει ο ήλιος για τους 6.500 αθλητές που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κλείσιμο
Η εκδήλωση, την οποία θα παρακολουθήσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές, θα διεξαχθεί κατά μήκος σχεδόν 6 χιλιομέτρων του ποταμού Σηκουάνα και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με προβλήματα σε περίπτωση κακοκαιρίας, σχολιάζει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Εφόσον οι Γάλλοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την τελετή έναρξης σε εξωτερικό χώρο και μάλιστα στον Σηκουάνα αντί σε ένα στάδιο, ήξεραν ότι παίρνουν μεγάλο ρίσκο.

Στο σημερινό δελτίο, η υπηρεσία Météo-France αναφέρει ότι θα ψιλοβρέχει στη μισή βόρεια πλευρά της χώρας.

«Το απόγευμα, ο ουρανός θα είναι μάλλον συννεφιασμένος στο βόρειο τμήμα της χώρας, ιδίως από το εσωτερικό της Βρετάνης έως τα όρια της περιφέρειας Île-de-France, όπου οι βροχές θα επιστρέψουν».

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας εκτιμά ότι «ο κίνδυνος βροχών κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Στην καλύτερη περίπτωση, η τελετή, που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ.(8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί κάτω από «πολύ συννεφιασμένο» ουρανό. Αλλά ακόμη και με ελαφριά βροχή, το σόου της τελετής υπόσχεται να είναι μεγαλοπρεπές».

Ο κίνδυνος βροχής στη γαλλική πρωτεύουσα στις 7 το απόγευμα (8μ.μ. ώρα Ελλάδας) είναι περίπου 40% και θα αυξηθεί σε 48% μέχρι τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα).

Ειδήσεις σήμερα:

Το κορίτσι που έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα το 2004, μιλάει 20 χρόνια μετά για τη συγκινητική βραδιά

Την άμεση απομάκρυνση Πολάκη από τα ηγετικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ομάδα των «87» - Κάνουν λόγο για κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης 


Κοντά στο όριο ασφυξίας η Σαντορίνη, το πιο «ινσταγκραμικό» νησί της Ελλάδας, γράφει το AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ