Ολυμπιακοί Αγώνες, Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή»

Λίγο πριν πλεύσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στο ποταμό Σηκουάνα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι Έλληνες σημαιοφόροι μίλησαν στους διοργανωτές για το πως αισθάνονται που βρίσκονται στην Πόλη του Φωτός και που θα αγωνιστούν με τα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως

Giannis_Antigoni
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας και μπορεί να μην είναι οι πρώτοι που θα μπουν παραδοσιακά στο στάδιο, αλλά το πλοιάριό τους θα είναι το πρώτο που θα πλεύσει στον Σηκουάνα.

Για τον Αντετοκούνμπο αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα: «Είναι τεράστια τιμή για μένα ως αθλητής να είμαι μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο και να είμαι γύρω από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο. Είναι τεράστια στιγμή. Ξέρω ότι η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη για μένα και για ότι έχω καταφέρει. Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή. Το εκτιμώ πολύ που με επέλεξαν. Σημαίνει πολλά για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην καριέρα μου, τον τρόπο που συμπεριφέρομαι εντός και εκτός παρκέ».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η αναφορά στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση: «Πάντα ήθελα να είμαι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων, να βρίσκομαι στο Ολυμπιακό Χωριό και να είμαι δίπλα στους καλύτερους αθλητές. Ήταν ένα όνειρό μου και το να παίξω με την ομάδα μου και να τα καταφέρουμε ήταν μια τεράστια στιγμή για εμάς ως αθλητές αλλά και για τη χώρα μας».

Σε αντίθεση με τον Αντετοκούνμπο, η Ντρισμπιώτη έχει εμπειρίες από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021, όμως κάθε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι διαφορετική: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για την τελετή έναρξης αλλά και για την διοργάνωση. Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ήταν τα λόγια και συμπλήρωσε στην ερώτηση για το πως αισθάνεται που είναι σημαιοφόρος: «Είμαι τόσο χαρούμενη γιατί αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για όλους τους αθλητές».

Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το δείπνο του Μακρόν στον Λούβρο για τους ηγέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μενού έκπληξη, οι παρόντες και οι απόντες

Στην αντεπίθεση η τρανς κορη του Μασκ μετά την επίθεση του στη woke κουλτούρα: Τα έβγαλε όλα από το μυαλό του, δεν ήταν ποτέ δίπλα μου

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Ποιες πλησίασαν πιο κοντά στα 20.000 μόρια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ