Παρίσι 2024: Τζάμπολ για την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια - Αντίπαλος ο ισχυρός Καναδάς

Η Ελλάδα μπαίνει στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στο τουρνουά του μπάσκετ, όπου πρώτος αντίπαλος είναι ο Καναδάς (22:00, ΕΡΤ1)

Τα 16 χρόνια απουσίας που μέτρησε η Εθνική μπάσκετ στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, θα διαγραφούν επίσημα το βράδυ του Σαββάτου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Καναδά στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στη Λιλ, ελπίζοντας ότι θα τοποθετήσει τις βάσεις για να ταξιδέψει ξανά στο Παρίσι, αυτή τη φορά για να συμμετάσχει στα προημιτελικά και όχι στην Τελετή Έναρξης.

Η δωδεκάδα που θα έχει ο Βασίλης Σπανούλης στη διάθεσή του είναι γνωστή εδώ και ημέρες. Όπως είναι και εκείνη του Καναδά, ο οποίος επιστρέφει σε επίσημες διοργανώσεις μετά το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο (επικράτησε των ΗΠΑ στον μικρό τελικό).

Και μολονότι ο Άντριου Γουίγκινς θα απουσιάσει ξανά, σε σχέση με τις Φιλιππίνες οι Καναδοί θα έχουν στη διάθεσή τους και τον πρωταθλητή με τους Ντένβερ Νάγκετς το 2023, Τζαμάλ Μάρεϊ.

Το έργο της Εθνικής φαντάζει δύσκολο, αφού στο ρόστερ του Καναδά αναζητούν... περιορισμό παίκτες όπως ο Σέι Γκίλτζιους Αλεξάντερ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ, ενώ κανείς δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τους άλλους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας του Τζόρντι Φερνάντεθ.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων έγινε στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώρια το 2021, όπου οι Καναδοί επικράτησαν με 97-91.

Το έτερο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Αυστραλία και τον Καναδά είναι μεσημεριανό (12:00, ΕΡΤSports 1).

Πηγή: Gazzetta


Ειδήσεις σήμερα:

Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Μεσσηνία - 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

«Ανακωχή» προς το παρόν για Γεωργιάδη και ιδιώτες γιατρούς, το σχέδιο για να λυθεί το ζήτημα με τις εφημερίες στο ΕΣΥ


Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Πολάκη: Τα στρατόπεδα, τα σενάρια και το Συνέδριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr