Παρίσι 2024: Οι διοργανωτές προσφώνησαν «βορειοκορεάτες» τους αθλητές της Νότιας Κορέας

Αντέδρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νότιας Κορέας που ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ

Η Νότια Κορέα εξέφρασε τη λύπη της, για το γεγονός ότι η αποστολή των αθλητών της στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προσφωνήθηκε ως «Βόρεια Κορέα» και ζήτησε διαβεβαιώσεις από τους διοργανωτές ότι το λάθος δεν θα συμβεί ξανά.

Καθώς το σκάφος που μετέφερε αθλητές της Νότιας Κορέας έπλεε στον Σηκουάνα, ο εκφωνητής τους παρουσίασε ως τη «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» - το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας - στα γαλλικά και στα αγγλικά.



Ο εκφωνητής χρησιμοποίησε την ίδια εισαγωγή όταν πέρασε η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νότιας Κορέας, Γιανγκ Μι-ραν, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι, ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας που η χώρα παρουσιάστηκε ως Βόρεια Κορέα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όταν εισέρχονταν οι αθλητές της Δημοκρατίας της Κορέας», είπε.

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας παρέπεμψε αμέσως το περιστατικό στους διοργανωτές των Αγώνων και ζήτησε να μην επαναληφθεί το λάθος.

Η αποστολή της Νότιας Κορέας περιλαμβάνει 143 αθλητές που αγωνίζονται σε 21 αθλήματα. Η Βόρεια Κορέα, η οποία επιστρέφει στους Αγώνες για πρώτη φορά μετά το Ρίο 2016, έχει στείλει 16 αθλητές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Μεσσηνία - 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

«Ανακωχή» προς το παρόν για Γεωργιάδη και ιδιώτες γιατρούς, το σχέδιο για να λυθεί το ζήτημα με τις εφημερίες στο ΕΣΥ


Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Πολάκη: Τα στρατόπεδα, τα σενάρια και το Συνέδριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr