Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα προημιτελικά του μονού σκιφ στην κωπηλασία προκρίθηκε ο Στέφανος Ντούσκος

Στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό σκιφ προκρίθηκε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρώτου γκρουπ των προκριματικών του μονού σκιφ με χρόνο 7:01.55

Με το δεξί ξεκίνησε την υπεράσπιση του χρυσού μεταλλίου στο Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος πήρε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό σκιφ, τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο γκρουπ των προκριματικών με χρόνο 7:01.55.



Ο Έλληνας κωπηλάτης δεν ξεκίνησε καλά την κούρσα, έχοντας κακή εκκίνηση. Πολύ γρήγορα, όμως, βρέθηκε στην δεύτερη θέση πριν τα πρώτα 500μ.. Η έκβαση της διαδρομής δεν άλλαξε καθόλου έως το τέλος της, με τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος ν' αποκτά πολύ καλό ρυθμό και να μην αφήνει τον Γιαννιώτη αθλητή να σκεφτεί μία πιθανή προσπέραση.



Την τριάδα από το γκρουπ του Ντούσκου συμπλήρωσε ο αθλητής από την Αίγυπτο, Ελμπάνα Αμπντελχαλέκ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Πως βίωσες την κούρσα, πως αισθάνθηκες μέσα στο νερό:

«Ήταν μια καλή κούρσα. Ο Νεοζηλανδός και εγώ τεστάραμε τις δυνάμεις μας. Ξέρουμε ότι είμαστε οι αντίπαλοι που μπορεί να βρεθούν και στον τελικό. Ξέρουμε ότι είμαστε από τους καλύτερους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα όταν ο καιρός είναι βροχερός δεν βοηθάει πάρα πολύ. Εμένα ειδικά γιατί έχω συνηθίσει σε πιο ζεστό περιβάλλον. Ας ελπίσουμε ο κυμματισμός να είναι πιο πάνω γιατί μας βοηθάει το κύμα και να μην είναι τόσο flat όσο τώρα».

Νιώθεις έτοιμος όπως στο Τόκιο;

«Σίγουρα, νιώθω καλά. Αυτό διαφέρει από κούρσα σε κούρσα. Μπορεί να είσαι καλύτερα, μπορεί να είσαι και χειρότερα. Παίζουν ρόλο οι συνθήκες και το πως αντεπεξέρχεται το σώμα σου. Μπορώ να πω ότι είμαι καλά, θα προσπαθήσω να διορθώσω κάποια πράγματα για να είμαι ακόμα καλύτερα στις επόμενες φάσεις».

Ο στόχος είναι το βάθρο;

«Προχωράμε βήμα βήμα. Δεν μπορείς να πεις από τώρα ότι στόχος είναι το βάθρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο στόχος είναι να περνάμε στην επόμενη φάση. Και όταν θα είμαστε στον τελικό, πιστεύω ότι όλα θα είναι ανοιχτά και ο καθένας μπορεί να κάνει το θαύμα».

Επειδή έκανες «σεφτέ» στην ελληνική αποστολή, θεωρείς τον εαυτό σου... γουρλή; Πόσα μετάλλια θα πάρει η ελληνική αποστολή;

«Ελπίζω να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα λίγο παραπάνω».


Πηγή: Gazzetta



Ειδήσεις σήμερα:

Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Μεσσηνία - 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

«Ανακωχή» προς το παρόν για Γεωργιάδη και ιδιώτες γιατρούς, το σχέδιο για να λυθεί το ζήτημα με τις εφημερίες στο ΕΣΥ


Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Πολάκη: Τα στρατόπεδα, τα σενάρια και το Συνέδριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr