Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Οι γκάφες των Γάλλων: Οι σκηνοθετικές αστοχίες, η... ανάποδη σημαία και η προσβολή στη Νότια Κορέα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Οι γκάφες των Γάλλων: Οι σκηνοθετικές αστοχίες, η... ανάποδη σημαία και η προσβολή στη Νότια Κορέα

Οι διοργανωτές δεν είχαν σύμμαχο ούτε τον καιρό, καθώς την ώρα της τελετής, άνοιξαν οι ουρανοί...

upsidedown_flag_xr
Όταν η Γαλλία είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 σε εξωτερικό χώρο, είχε ήδη προκαλέσει τις ανησυχίες όλων, ιδίως των μετεωρολόγων, που είχαν προβλέψει ότι ο βροχερός καιρός τον Ιούλιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε «καταστροφή».

Η πρόβλεψη αυτή επαληθεύτηκε όταν χθες, διασημότητες, βασιλείς, πολιτικοί και Παριζιάνοι εθεάθησαν να αναζητούν καταφύγιο εν μέσω έντονης νεροποντής.

Αλλά δεν ήταν μόνο η βροχή, αλλά και πολλές άλλες γκάφες που άφησαν το Παρίσι εκτεθειμένο στο τέλος της τελετής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λάθη αυτά θα μείνουν στην ιστορία…

Οι Γάλλοι «εξαφάνισαν» τον Αντετοκούνμπο
Ένα από τα λάθη των Γάλλων ήταν όταν ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης «εξαφάνισε» από το πλάνο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς δεν υπήρχε πλάνο που να δείχνει καθαρά τον Έλληνα σημαιοφόρο στην τελετή έναρξης! Η ελληνική αποστολή παρουσιάστηκε, όπως πάντα, πρώτη, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν φαινόταν πουθενά στο πλοιάριο που μετέφερε τους Έλληνες στο Σηκουάνα. Οι Γάλλοι τα έκαναν θάλασσα παρά το γεγονός πως έδειχναν τον Σηκουάνα, μια και «κατάφεραν» να μην… πετύχουν ούτε λίγο τον Έλληνα μπασκετμπολίστα των 2.11, που κρατούσε την ελληνική σημαία. Ευτυχώς, τουλάχιστον, έδειξαν την έτερη σημαιοφόρο μας, την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη…

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Παρίσι 2024 - Τελετή Έναρξης | Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας! | 26/07/2024 | ΕΡΤ
Ολυμπιακή σημαία υψωμένη ανάποδα
Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 άνοιξε το Παρίσι υψώνοντας την περίφημη σημαία της διοργάνωσης ανάποδα, κάτι που έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους θεατές, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το λάθος.

Η Ολυμπιακή σημαία υψώθηκε από τις αρχές στην Place du Trocadero αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε κηρύξει την έναρξη των αγώνων.
Στις φωτογραφίες της σημαίας που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εμβληματικό έμβλημα των πέντε χρωματιστών δακτυλίων εμφανιζόταν σε λάθος θέσεις, πράγμα που σήμαινε ότι είχε υψωθεί λανθασμένα.

Η Νότια Κορέα ανακοινώθηκε ως Βόρεια Κορέα
Η αποστολή της Νότιας Κορέας δεν πίστευε στα αυτιά της όταν ο εκφωνητής την παρουσίασε ως Βόρεια Κορέα στην τελετή έναρξης.

Όταν η βάρκα γεμάτη με Νοτιοκορεάτες αθλητές πέρασε από τον ποταμό Σηκουάνα, ο εκφωνητής τους αποκάλεσε «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», που είναι η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας, προς μεγάλη τους αμηχανία, ειδικά μετά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Korea

Η ίδια εισαγωγή χρησιμοποιήθηκε από τον εκφωνητή όταν πέρασε η αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νότιας Κορέας Jang Mi-ran δήλωσε: «Εκφράζουμε τη λύπη μας που η χώρα παρουσιάστηκε ως Βόρεια Κορέα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όταν εισέρχονταν οι αθλητές της Δημοκρατίας της Κορέας».

Ζήτησε επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχν και η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας τους απηύθυνε έκκληση να μην επαναλάβουν το λάθος ξανά.

Η χειρότερη τελετή όλων των εποχών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από επικρίσεις, καθώς οι χρήστες του δικτύου την χαρακτήρισαν ως τη «χειρότερη που έγινε ποτέ».

«Αυτή είναι η χειρότερη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που έχω δει ποτέ, είναι πραγματικά ντροπιαστική. Δεν έχει καμία σχέση με τα αθλήματα και τους αθλητές, είναι απλά κάποιοι τυχαίοι χορευτές. Γελοίο!»
έγραψε ένας χρήστης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Συγγνώμη, παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τη Eurovision;»,
ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

«Αυτή είναι η χειρότερη τελετή έναρξης που έγινε ποτέ».

«Λυπάμαι, αλλά αυτή πρέπει να είναι η χειρότερη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που έχω δει ποτέ. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα να φέρεις τους αθλητές με βάρκες αλλά φαίνεται χάλια και λείπει ο ενθουσιασμός του πλήθους. Συγγνώμη αλλά όχι για μένα», έγραψε ένας άλλος.



Ειδήσεις σήμερα:

«Ακραία αριστερή που μαχαίρωσε τον Μπάιντεν πισώπλατα» - Πώς ο Τραμπ προσπαθεί να ανακόψει την δυναμική της Κάμαλα Χάρις


Ποια είναι η 28χρονη Γαλλίδα Αξέλ Σαιν - Σιρέλ από τη Γουαδελούπη που έψαλε τη «Μασσαλιώτιδα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού


Βίντεο: Η συγκίνηση της Σελίν Ντιόν με τους φαν που την ευχαρίστησαν για την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network