Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Τηλεθέαση 43,4% έκανε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Τηλεθέαση 43,4% έκανε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τους 3.000.000

paris_2024_xr
Η επιλογή των Γάλλων διοργανωτών, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στις όχθες του Σηκουάνα δίπλα στα εμβληματικά τοπόσημα της πόλης προκάλεσε και υψηλό τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Η ΕΡΤ1 αλλά και η ΕΡΤ3 στην οποία υπήρχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετράωρης και πλέον μετάδοσης διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σημείωσαν αθροιστικό μερίδιο τηλεθέασης που έφτασε το 43,4%. Μάλιστα, για ένα τουλάχιστον λεπτό, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%. Ήταν κατά το πρώτο ημίωρο της μετάδοσης, όταν είχε αρχίσει η εμφάνιση των εθνικών αποστολών στις φορτηγίδες στον Σηκουάνα με πρώτη την ελληνική ομάδα με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τους 3.000.000.

Να σημειωθεί ότι το μερίδιο της χθεσινής τηλεθέασης ήταν υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021, (27,5%) και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 (31,4%).  


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντα: Η δράση μελών συμμορίας που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «άδειαζαν» σπίτια ηλικιωμένων


Η σύντροφος της Ντέμης Γεωργίου δείχνει την άδεια καρέκλα στο μπαλκόνι τους


«Χωρίσαμε πριν τις πανελλήνιες»: Η ατάκα κοριτσιών στο λιμάνι του Πειραιά, πριν φύγουν για διακοπές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network