Ολυμπιακοί Αγώνες: Δυνατό ξεκίνημα ο Λευτέρης Πετρούνιας με 14.800 βαθμούς, σχεδόν σίγουρος για τον τελικό των κρίκων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δυνατό ξεκίνημα ο Λευτέρης Πετρούνιας με 14.800 βαθμούς, σχεδόν σίγουρος για τον τελικό των κρίκων

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους ομίλους της ημέρας, για να «σφραγίσει» την παρουσία του στον τελικό

petrounias_olympics
Με πολύ καλή εμφάνιση, που τον φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό των κρίκων, έκανε πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» ο Λευτέρης Πετρούνιας, ξεκινώντας ιδανικά την προσπάθειά του για κατάκτηση ενός ιστορικού τρίτου Ολυμπιακού μεταλλίου.

Στον προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής ανδρών στο στάδιο «Μπερσί», ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε 14.800 βαθμούς στο αγαπημένο του αγώνισμα (βαθμός δυσκολίας: 6.300, βαθμός εκτέλεσης: 8.500), σε μια εκτέλεση του ίδιου προγράμματός που του είχε χαρίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο τον περασμένο Μάιο στο Ρίμινι και το ασημένιο μετάλλιο στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμβέρσα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d308qudmvd1l)


Κλείσιμο
Η επίδοσή του τον φέρνει στην κορυφή της κατάταξης στους κρίκους λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους και ολα δείχνουν ότι ο 33χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα παραμείνει μέχρι το τέλος στην προνομιούχο οκτάδα των φιναλίστ της επόμενης Κυριακής (04/08).

Πλέον, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους ομίλους της ημέρας:

Στον απογευματινό 2ο όμιλο (16:30 - 19:00) θα πάρουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου και ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου, καθώς επίσης ο έμπειρος εκπρόσωπος της διοργανώτριας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ενώ στον βραδινό 3ο όμιλο (21:00 - 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και στο ευρωπαϊκό του 2023.

Οι φιναλίστ των κρίκων, όπως και όλων των υπόλοιπων αγωνισμάτων, θα αναδειχθούν έπειτα από την ολοκλήρωση του τελευταίου ομίλου, απόψε στις 23:30 ώρα Ελλάδας.

Πετρούνιας: Νομίζω θα φύγουμε με χαμόγελα την επόμενη εβδομάδα

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής μίλησε για την επίδοσή του τον προκριματικό και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d309wfvj7is1)


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας: "Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές.Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά. Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 - 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις - πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό".

Για τη θέση του στον τελικό: "Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ από την πρώτη θέση. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου".

Για την ευκαιρία να γράψει ιστορία και αν αυτό του δημιουργεί έξτρα πίεση: "Δεν με στρεσάρει αυτό. Είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα και την οικογένειά μου και φυσικά για τη χώρα μου. Τα παιδιά μου και η ψυχή μου είναι σε προτεραιότητα. Θέλω να το κάνω να το ευχαριστηθώ. Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα. Εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και τις 8 το πρωί. Είμαι συνηθισμένος να κάνω το απόγευμα που είναι και οι ώρες του τελικού. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε".

Για την στήριξη των Ελλήνων: "Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους Έλληνες για τη στήριξή τους. Νομίζω θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο την άλλη εβδομάδα".



Ειδήσεις σήμερα:

«Ακραία αριστερή που μαχαίρωσε τον Μπάιντεν πισώπλατα» - Πώς ο Τραμπ προσπαθεί να ανακόψει την δυναμική της Κάμαλα Χάρις

Διπλή οικογενειακή τραγωδία στο τροχαίο της Μεσσηνίας - Λύγισαν οι διασώστες στη θέα των τεσσάρων νεκρών


Οι γκάφες των Γάλλων στην τελετή έναρξης: Οι σκηνοθετικές αστοχίες, η... ανάποδη σημαία και η προσβολή στη Νότια Κορέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK