Ολυμπιακοί Αγώνες, Αυστραλία-Ισπανία 92-80: Bάσεις πρόκρισης με την τριάδα Μιλς, Λαντέιλ, Γκίντεϊ να είναι... φωτιά - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες, Αυστραλία-Ισπανία 92-80: Bάσεις πρόκρισης με την τριάδα Μιλς, Λαντέιλ, Γκίντεϊ να είναι... φωτιά - Δείτε βίντεο

Η Αυστραλία πήρε τη νίκη απέναντι στην Ισπανία (92-80), με τον Τζος Γκίντεϊ να μετράει 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, τον Τζοκ Λαντέιλ να προσθέτει 20 πόντους και τον Πάτι Μιλς να έχει 19 πόντους

29038527
Η Αυστραλία έδειξε τα... δόντια της στο πρώτο ματς στον όμιλο που συμμετέχει και η Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Όχι πως δεν τα γνωρίζαμε. Παρά την ήττα και η Ισπανία απέδειξε ότι δεν έχει χάσει εντελώς την αύρα του παρελθόντος. Κοτζάμ πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι, άλλωστε.

Η επικράτηση των Αυστραλών απέναντι στους Ισπανούς, σημαίνει ότι απέκτησαν προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d309upbhhkc9)


Κλείσιμο
Και αυτό συνέβη κυρίως χάρη στην τριάδα των Τζος Γκίντεϊ, Τζοκ Λαντέιλ και Πάτι Μιλς. Εξαιρετική η εμφάνιση του Σάντι Αλντάμα (27π., με 6/8 τρίποντα), θυμήθηκε τον vintage εαυτό του ο Σέρχιο Γιουλ με 17 πόντους και 5/15 τρίποντα.

Η Αυστραλία μπήκε σχεδόν μαινόμενη στο παρκέ! Έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 31 πόντους απέναντι στην άμυνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας.

Όσο οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν άστοχοι πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, το έργο τους γινόταν και πιο δύσκολο.


Η άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζος Γκίντεϊ (15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Τζοκ Λάντεϊλ έκανε... ζημιά κοντά στο καλάθι (10π., 4 ριμπ., 3 ασίστ).

Το σκορ έφτασε στο 21-9, με την Ισπανία να απαντάει με ένα σερί 6-0 και να μειώνει σε 26-17. Προτού κλείσει το δεκάλεπτο σε 31-21.

Στη 2η περίοδο, ο Σέρχιο Γιουλ έδωσε πνοή με τα μακρινά σουτ (9π.), ο Σάντι Αλντάμα τον ακολούθησε (12π., 3/4 τρίποντα) και η Ισπανία έδειχνε για πρώτη φορά ότι μπορεί να απειλήσει την αντίπαλό της.


Στην πραγματικότητα δεν το έκανε, αλλά τουλάχιστον μπορούσε να κυνηγήσει στο σκορ (49-42).

Η Ισπανία μπήκε στο 2ο ημίχρονο αποφασισμένη. Και στην άμυνα, οδηγώντας σε λάθη την Αυστραλία και στην επίθεση. Εκεί ο Αλντάμα συνέχισε να σκοράρει και με ένα δικό του τρίποντο οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (54-56).

Και πως απάντησε η Αυστραλία; Με δύο απανωτά τρίποντα για το 60-56. Και ενώ ο Αλντάμα συνέχισε το δικό του ρεσιτάλ, η απάντηση των Αυστραλών ήταν ο Λάντεϊλ.

Ουσιαστικά, η αντίδραση της Αυστραλίας ήταν ικανή για να ξεχωρίσει την καλύτερη ομάδα: Μετά το 54-56 οι «Μπούμερς» έκαναν επί μέρους 15-3 και προηγήθηκαν με σκορ 69-59.

Και ενώ η Αυστραλία φάνηκε να κάνει... περίπατο, ήρθε ξανά ο Γιουλ. Δύο απανωτά τρίποντα επέτρεψαν στην ομάδα του Σκαριόλο να κάνει το -11, σε -5 (73-68).

Και σε αυτή την περίπτωση η Αυστραλία είχε τις λύσεις. Ο Μιλς και ο Λαντέιλ (ξανά) φρόντισαν να φέρουν την ομάδα τους στο +8 (79-71).


Και οι Αυστραλοί συνέχισαν να ανεβάζουν το ρυθμό, φέρνοντας το ματς στο 86-73, 2:26 πριν το τέλος. Και σε αυτό το διάστημα τίποτα δεν άλλαξε, παρά το πείσμα που έδειξε για άλλη μία φορά η Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 49-42, 69-60, 92-80.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντα: Η δράση μελών συμμορίας που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «άδειαζαν» σπίτια ηλικιωμένων


Η σύντροφος της Ντέμης Γεωργίου δείχνει την άδεια καρέκλα στο μπαλκόνι τους


«Χωρίσαμε πριν τις πανελλήνιες»: Η ατάκα κοριτσιών στο λιμάνι του Πειραιά, πριν φύγουν για διακοπές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα