Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο μασκοφόρος με τη Φλόγα είναι γυναίκα; «Φωτιά» στα σενάρια από μια ανάρτηση πρωταθλήτριας του παρκούρ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο μασκοφόρος με τη Φλόγα είναι γυναίκα; «Φωτιά» στα σενάρια από μια ανάρτηση πρωταθλήτριας του παρκούρ

Ποια είναι η Λιλού Ρουέλ, 21χρονη πρωταθλήτρια του παρκούρ στη Γαλλία

arthrou-dromeas
Ένα ιδιαίτερο... μυστήριο έχει δημιουργήσει η άγνωστη ταυτότητα του μασκοφόρου δρομέα της Ολυμπιακής Φλόγας, από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην τελετή έναρξης την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Η έντονη αίσθηση που προκάλεσε ο αγνώστου ταυτότητας δρομέας το βράδυ της Παρασκευής οδήγησε ήδη στο να κυκλοφορήσουν τα πρώτα σενάρια για το ποιος είναι ο άνθρωπος που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα, διασχίζοντας το Παρίσι και κάνοντας παρκούρ στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο για το αν πρόκειται καν για άνδρα ή γυναίκα, η 21χρονη Γαλλίδα πρωταθλήτρια παρκούρ και αθλήτρια της Red Bull, Λιλού Ρουέλ, αναδημοσίευσε σε story στο Instagram μια δημοσίευση της Le Monde, που απεικόνιζε τον μυστηριώδη δρομέα, στρέφοντας πάνω της όλες τις υποψίες ότι μπορεί εκείνη να κρύβεται πίσω από την μάσκα.

lilou-ruel
Κλείσιμο


Ποια είναι, λοιπόν, η Λιλού Ρουέλ;

Η Γαλλίδα αθλήτρια του παρκούρ ξεκίνησε τα βήματά της από το πατινάζ ταχύτητας όταν ήταν μικρή, αλλά στα εννέα της χρόνια ανακάλυψε το αληθινό της πάθος. Ένας γείτονάς της την σύστησε στο παρκούρ σε εκείνη την ηλικία, μαθάινοντάς της πώς να κάνει κωλοτούμπες μπροστά και ανάποδα.

«Μου άρεσε πολύ και έκανα εξάσκηση κάθε μέρα. Στη συνέχεια με κάλεσε να γίνω μέλος του συλλόγου του. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», αναφέρει ο ιστότοπος gymnastics.sport, αναμεταδίδοντας μια δήλωση της αθλήτριας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lilou Ruel (@lilouruel)



Έτσι, ξεκινώντας αρχικά να εξασκείται στο πατρικό της και στον κήπο της, όπου εγκατέστησε μια σκαλωσιά για να μάθει ακόμα περισσότερες κινήσεις. Στα 16 της χρόνια, η Λιλού μπήκε ενεργά στο διαγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος και το 2019 διαγωνίστηκε στο πρώτο της Red Bull Art of Motion το 2019.

Το 2021, κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lilou Ruel (@lilouruel)



Δύο χρόνια αργότερα έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια του freerunning, και έπειτα, έγραψε ιστορία ως πρώτη γυναίκα που διέσχισε το θρυλικό άλμα «Manpower» στο Évry της Γαλλίας. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο προπόνησης, κατέκτησε με επιτυχία το κενό των 4,5 μέτρων που βρίσκεται σε τρομακτικό ύψος 15 μέτρων. Ένα όνειρο που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Λιλού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Red Bull, είναι να γίνει κασκαντέρ σε ταινίες.

First Female to Jump the Iconic Parkour Gap ManPower - Lilou RUEL


Θύμιζε το «Φάντασμα της 'Οπερας»

Ο δρομέας με τις εντυπωσιακές κινήσεις παρακούρ, στην αρχή εμφανίστηκε κρατώντας την Φλόγα πάνω σε ένα πλοίο, με τη μουσική υπόκριση που τον συνόδευε να θυμίζει το «Φάντασμα της Όπερας» και ρούχα που έμοιαζαν με αυτά της προαναφερθείσας ταινίας. Στη συνέχεια έκανε άλματα από κτίριο σε κτίριο, διακόπτοντας την κάλυψη των Εθνών που έφταναν με πλοία στον ποταμό Σηκουάνα. Εθεάθη πιο μετά να κατευθύνεται προς το Λούβρο.

Ο κόσμος περίμενε ότι στο φινάλε η ταυτότητα του μυστηριώδους δρομέα θα... αποκαλυπτόταν, αλλά αυτό δε συνέβη, καθώς απλά παρέδωσε την δάδα στον Ζινεντίν Ζιντάν κι απλά... εξαφανίστηκε. Υπάρχουν ελπίδες ότι στο τέλος των Αγώνων ίσως αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, ωστόσο μέχρι τώρα, αυτό είναι απλά μια εικασία.

«Οργιάζει» η φαντασία των θεατών για την ταυτότητα του δρομέα

Χρήστης του «X» αστειευόμενος υπέθεσε: «Αν αυτός ο μασκοφόρος δρομέας δεν αποδειχτεί ότι είναι η Σελίν Ντιόν, τότε τι κάνουμε εδώ;». Κάποιος άλλος, ανέφερε: «Για κάποιο παράξενο λόγο, περιμένω να είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο».

Who is the hooded character with the Olympic torch?


Είναι κάπως παράξενο ή, μπορεί να το πει κάποιος και σκόπιμο, ότι στον επίσημο λογαριασμό του "Louis Vuitton" στο X έγινε η ακόλουθη ανάρτηση: «Ένας μασκοφόρος δρομέας διασχίζει τις στέγες και τα εργαστήρια της Maison στο Pont Neuf, αποκαλύπτοντας την τεχνογνωσία των τεχνιτών των #LouisVuitton Μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος που... κρυβόταν πίσω από τη μάσκα δεν ήταν ο Σνούπ Ντογκ. Πλάνα με τον Αμερικανό ράπερ προβάλλονταν πριν και στη διάρκεια της Τελετής στον ποταμό Σηκουάνα και σίγουρα είχε τραβήξει επάνω του όλη την προσοχή.

Άλλος χρήστης του διαδικτύου... έμπλεξε στην ιστορία και τον Κιλιάν Μπαπέ: «Ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας, Κιλιάν Μπαπέ, δεν συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των υποχρεώσεών του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Μήπως αντάλλαξε τη μάσκα του Νίντζα με πιο... σκοτεινές μάσκες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;» αναρωτήθηκε...

Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, ο μασκοφόρος δρομέας με την Φλόγα στο χέρι του άρχισε να τρέχει και να κάνει άλματα με μεγάλη άνεση και ικανότητα, παραπέποντας σε αθλητή ενόργανης γυμναστικής.

Η θεωρία για το παιχνίδι «Assassin's Creed» παραμένει μια δημοφιλής επιλογή. Αυτό παράγεται από την γαλλική εταιρεία «Ubisoft», η οποία δημοσίευσε μια κινούμενη εικόνα του κύριου χαρακτήρα Άρνο σε μια στέγη, κοιτάζοντας προς το Λούβρο. Ο λογαριασμός του «Assassin's Creed» στο X έριξε «λάδι στη φωτιά» με την ανάρτησή του: «Μην πάρετε τα μάτιας σας από τις στέγες του Παρισιού - ο Άρνο μπορεί να παρακολουθεί από ψηλά», συνοδευόμενο από το emoji με τα μάτια.



Σε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, ένας άλλος χρήστης ισχυρίστηκε ότι «ο δρομέας της Φλόγας είναι ο Άγνωστος από την Εμπειρία "Willy Wonka"». Ίσως η ταυτότητα του μασκοφόρου να αποκαλυφθεί κατά την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου. Ή ίσως να μας εκπλήξει κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο στην ξιφομαχία!


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος στα Καλύβια Ηλείας για τον 44χρονο στρατιωτικό και τη 12χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μητσοτάκης είδε Πετρούνια - Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ, είπε για την τελετή έναρξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ