Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνείται τον χαρακτηρισμό «παιδόφιλος» για το Βαν ντε Βέλντε μέλος της ολλανδικής επιτροπής

Ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε καταδικάστηκε για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία το 2016, την οποία γνώρισε στο Facebook όταν ήταν 19 ετών 

Αρνείται τον χαρακτηρισμό ως «παιδόφιλο» για τον Ολλανδό αθλητή μπιτς βόλεϊ, Στίβεν βαν νε Βέλντε, ένας ανώτερος αξιωματούχος της ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής (NOC).

Απαντώντας σε ένα email, το οποίο εστάλη από έναν Βρετανό που ζει στην Ολλανδία και χαρακτήριζε τη συμμετοχή του Βαν ντε Βέλντε στους Αγώνες «κηλίδα για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας», ο εκπρόσωπος της ολλανδικής Ολυμπιακής επιτροπής έγραψε: «Ο Στίβεν ΔΕΝ είναι παιδόφιλος, πραγματικά δεν πιστεύετε ότι de ολλανδική ΕΟΕ θα έστελνε κάποιον στο Παρίσι που ΕΙΝΑΙ πραγματικός κίνδυνος; Όχι, δεν αποτελεί κίνδυνο», αναφέρει ο Guardian, που απέκτησε πρόσβαση στο email.

Ο Βρετανός δήλωσε «σοκαρισμένος» από την απάντηση που έλαβε, αφού έγραψε στην ομάδα Τύπου της ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής ρωτώντας ποια θα ήταν η επικοινωνιακή στρατηγική σε περίπτωση που ο Βαν ντε Βέλντε κέρδιζε μετάλλιο.

Εκτός από την αμφισβήτηση ότι ήταν παιδόφιλος, ο αξιωματούχος τον προέτρεψε να διαβάσει περισσότερα για την υπόθεση και να μην «πιστεύει όλους τους τίτλους», ενώ πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να επικεντρωθούν στον αθλητισμό, στους Αγώνες. Όχι στην ιστορία του παρελθόντος αυτού του παίκτη του μπιτς βόλεϊ, ο οποίος έχει παίξει σε όλα τα διεθνή τουρνουά από το 2018».

Η ολλανδική ΕΟΕ συνεχίζει να δέχεται πυρά από ομάδες που εκπροσωπούν επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης, με μια ομάδα να κατηγορεί την επιτροπή ότι δεν σκέφτηκε «καθόλου τις πιθανές επιπτώσεις στους επιζώντες που θα δουν έναν βιαστή παιδιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Βαν ντε Βέλντε καταδικάστηκε για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία το 2016, την οποία γνώρισε στο Facebook όταν ήταν 19 ετών και ταξίδεψε από το Άμστερνταμ για να τη συναντήσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αντιμετώπισε εκκλήσεις για έρευνα, πάνω στο πώς επετράπη σε έναν καταδικασμένο βιαστή παιδιών να αγωνιστεί στο Παρίσι 2024.

Η ΔΟΕ δήλωσε ότι η επιλογή των αθλητών για τους Αγώνες ήταν ευθύνη των επιμέρους επιτροπών.

Ο Βαν ντε Βέλντε, ο οποίος είναι σήμερα 29 ετών, εξέτισε 12 μήνες σε βρετανική φυλακή, προτού μεταφερθεί στη χώρα του, όπου αφέθηκε ελεύθερος μετά από έναν ακόμη μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

ΗΠΑ - Τραμπ σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης: Σε 4 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι

Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr