Ολυμπιακοί Αγώνες: Αφαίρεση 6 βαθμών στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Καναδά και 1 χρόνος τιμωρία στην κόουτς για... κατασκοπεία!

Το προπονητικό τιμ της γυναικείας ομάδας του Καναδά, αλλά και η ίδια η ομάδα πλήρωσαν ακριβά την κατασκοπεία μέσω drone της Νέας Ζηλανδίας

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της FIFA στη γυναικεία ομάδα του Καναδά που πρωταγωνίστησε σ' ένα απίστευτο σκάνδαλο... κατασκοπείας τις παραμονές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την περασμένη Δευτέρα η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στη ΔΟΕ και τη FIFA, καταγγέλοντας ότι την ώρα της προπόνησης της γυναικείας ομάδα πάνω από το προπονητικό της κέντρο πετούσε drone που κατέγραφε τα όσα γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η FIFA άνοιξε φάκελλο και η ΔΟΕ πήρε πίσω τις διαπιστεύεις δύο μελών του προπονητικού τιμ (αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η βοηθός προπονητή κι ένας αναλυτής) με την Βρετανίδα κόουτς της ομάδας Μπεβ Πρίστμαν να δηλώνει σοκαρισμένη.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης ανακοίνωσε την απομάκρυνση της Πρίστμαν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, θεωρώντας ότι όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της, αλλά σήμερα ήρθαν και οι βαρύτατες ποινές από τη FIFA.



Συγκεκριμένα η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επέβαλλε πρόστιμο 200.000 ευρώ και αφαίρεση έξι βαθμών από το Ολυμπιακό τουρνουά, ενώ η Πρίστμαν τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα (και το ίδιο και οι δύο συνεργάτες της).



Το σοκ είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς ο Καναδάς είναι η ομάδα που κατέκτησε το Ολυμπιακό τουρνουά των γυναικών στο Τόκιο και είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για να υπερπαστιστεί αυτόν τον τίτλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr