Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα-Καναδάς 79-86: Αδίκησε τον εαυτό της

Η Εθνική μπάσκετ κοίταξε στα μάτια τον Καναδά των δέκα NBAers όμως ηττήθηκε με 79-86 στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και πλέον στρέφεται στο μεγάλο ματς της Τρίτης με την Ισπανία

arthrou-canada-ellada
Γύρισε από το -15 στις αρχές του Β' ημίχρονου κι από το -12 στα μισά της 4η περιόδου, αλλά η επική ανατροπή που επιχείρησε η Εθνική μπάσκετ κόντρα στον Καναδά έμεινε στη μέση καθώς πληρώσαμε ακριβά κάθε λάθος που κάναμε...

Ωστόσο (και) σήμερα φάνηκε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά απέναντι σε μια ομάδα όπως  ο Καναδάς, που δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τον συγκλονιστικό Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δείτε τα highlights του αγώνα

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d30k7qrfsz1l)


Κλείσιμο
Επόμενος αντίπαλος μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ισπανία σ' ένα ματς που μοιάζει πλέον με τελικό και για τους δύο.
 
Το ματς
Η Εθνική παρουσιάστηκε διστακτική στο ξεκίνημα, με τον Καλάθη να φορτώνεται νωρίς-νωρίς με δεύτερο φάουλ. Την ίδια στιγμή, τα μεγάλα κορμιά των Καναδών και τα double team στον Αντετοκούνμπο που δυσκολευόταν να πάρει την μπάλα δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να βρει χώρους και ελεύθερα σουτ στα πρώτα λεπτά παρά μόνο με τα τρίποντα του Παπανικολάου.


Ο Καναδάς έπαιξε τρομακτική άμυνα στους χειριστές της Εθνικής ενώ δεν λειτουργούσε τίποτε στην επίθεση της Ελλάδας. Κάπως έτσι ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα κάνοντας το 7-19 στο 5'. Το πρόβλημα της Εθνικής ξεκινούσε από την κακή απόδοση των δυο χειριστών της.

Πάντως οι πρωτοβουλίες του Μήτογλου έδωσαν πνοή στην ελληνική ομάδα, με τον Γιάννη να δίνει λύσεις στο ποστ. Στη συνέχεια Ελλάδα άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να σκοράρει πίσω από τα 6μ.75, με τον Παπανικολάου να κάνει το 22-24 έχοντας 3/3 τρίποντα! Η Εθνική έσφιξε την άμυνά της και βρήκε ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δείχνει ικανή στο να γίνει ανταγωνιστική.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d30ld7vwi049)


Το δίδυμο των Αντετοκούνμπο-Παπανικολάου ηγήθηκε για το 34-39 ωστόσο ο Καναδάς πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 38-48 κόντρα στην Ελλάδα που είχε... μουντζούρα στη στατιστική το μηδενικό των Γουόκαπ (0/4 σουτ) και Καλάθη.

Οι Καναδοί μπήκαν στο δεύτερο μέρος με σερί 5-0 και ανέβασαν τη διαφορά στο +15 ωστόσο οι Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου και Καλάθης κράτησαν όρθια την Εθνική που προσπάθησε να κόψει τον ρυθμό του Καναδά, βελτιώνοντας την εικόνα της άμυνά της. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Ζόρντι Φερνάντεθ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και προηγήθηκε με 60-68 στο 30'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d30ld7vwi049)


Η Ελλάδα είχε 7 ασίστ για μόνο ένα λάθος στην τρίτη περίοδο ωστόσο έπεσε το ποσοστό της στο τρίποντο και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για να πιέσει ακόμη περισσότερο τον αντίπαλό της. Πάντως η Εθνική έχασε πολλές ευκαιρίες στο 68-72 στο 33', πριν ο Ντορτ ευστοχήσει σε τρίποντο για το 68-75.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d30ltqldo8ax)


Η ελληνική ομάδα έκανε την ύστατη προσπάθεια όταν ο Τολιόπουλος μείωσε σε 76-70 με floater στο 1:15 για το τέλος, υποχρεώνοντας τους Καναδούς να καλέσουν timeout! Ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε για το 78-80 ωστόσο ο SGA τελείωσε τη φάση για το 78-82.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d30mg650viwp)


Ο Giannis διαμόρφωσε το 79-82 με 1/2 βολές όμως ο Μάρεϊ από τη γραμμή των βολών κλείδωσε τη νίκη του Καναδά που επικράτησε με 79-86.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 38-48, 60-68, 79-86.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d30muj4yy67t)

Παπανικολάου: «Να βάζουμε δυνατά τα κορμιά μας ακόμα και αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ»

Μετά τον αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως η Εθνική Μπάσκετ πρέπει να παίζει σκληρά σε κάθε της παιχνίδι στους Ολυμπιακούς, μετά την ήττα από τον Καναδά.

«Σίγουρα κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος, κάποια μικρά plays, ένα δικό μου λάθος στο τελευταίο καλάθι του Αλεξάντερ. Αλλά νομίζω ότι αργήσαμε να βγάλουμε αυτό που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις βάλαμε δυνατά τα κορμιά μας καταφέραμε να επανέλθουμε και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Στεναχώρια και πίκρα αλλά δεν έχουμε χρόνο να σταθούμε σε αυτό. Η ουσία σε ένα τουρνουά να βελτιώνεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτεί ο καθένας το βράδυ τα λάθη του και να βελτιωθεί από αυτά».

Για τη διαιτησία: «Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι σε αυτό. Είμαστε μια δυνατή ομάδα, βρήκαμε τρόπο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι δεν ήταν ευνοϊκή η διαιτησία, πρέπει να βάζουμε τα κορμιά μας ακόμα και αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ».

Για τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων: «Και οι τρεις ομάδες είναι πολύ δυνατές. Η μία είναι δευτεραθλήτρια κόσμου, η άλλη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, η Αυστραλία είναι πολύ καλή ομάδα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο».

Τολιόπουλος: «Μπορούμε να χτυπήσουμε τα άλλα ματς»

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Καναδά, ο διεθνής γκαρντ είπε στην ΕΡΤ ότι «πιστεύω ότι κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση προσπαθήσαμε πάρα πολύ να αντιμετωπίσαμε στα ίσα τον Καναδά. Το καταφέραμε στο 100%. Πρόκειται για μια πολύ ποιοτική ομάδα, ξέραμε τι δουλειά που έπρεπε να κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ επιθετικά, φτάσαμε κοντά αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Και συνέχισε: «Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια, ξέρουμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε και τα τρία ματς. Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε εκδρομή, παλέψαμε στα ίσια και το ίδιο θα κάνουμε και με τις άλλες δύο ομάδες».

Για τα κριτήρια απέναντι στον Καναδά: «Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Αυτά θα τα κρίνουν οι Ολυμπιακές Ομοσπονδίες, δεν μπορώ να πω κάτι γι' αυτά».

Όσο για το επόμενο παιχνίδι είπε: «Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, θα δούμε το βίντεο και θα είμαστε πιο έτοιμοι για το επόμενο ματς».


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος στα Καλύβια Ηλείας για τον 44χρονο στρατιωτικό και τη 12χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μητσοτάκης είδε Πετρούνια - Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ, είπε για την τελετή έναρξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK