Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 12 οι μυστηριώδεις μασκοφόροι - Αθλητής του παρκούρ το αποκάλυψε αλλά έσβησε την ανάρτηση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 12 οι μυστηριώδεις μασκοφόροι - Αθλητής του παρκούρ το αποκάλυψε αλλά έσβησε την ανάρτηση

Ο Simon Nogueira αποκάλυψε πως τελικά ήταν πολλά πρόσωπα πίσω από τη φιγούρα που συζητήθηκε ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη - Φωτογραφίες και βίντεο

dromeas_parisi_xr
Από την στιγμή της έναρξης της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μία ήταν η φιγούρα που τράβηξε τα βλέμματα προκαλώντας φρενίτιδα αναφορικά με την πραγματική της ταυτότητα. Ο λόγος για τον μασκοφόρο δρομέα ο οποίος απεικονίστηκε σε όλα τα σημαντικά τοπόσημα της Πόλης του Φωτός δίνοντας εν τέλει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ζινεντίν Ζιντάν.

Από την στιγμή της εμφάνισής του, σενάρια και… θεωρίες συνωμοσίας κατέκλυσαν το διαδίκτυο με πολλούς να προσπαθούν να μαντέψουν ή να συλλέξουν πληροφορίες για τον άνθρωπο που ντύθηκε σαν τον Αρνό από το διάσημο παιχνίδι Assasin’s Creed και βρέθηκε στις ταράτσες και τα μνημεία του Παρισιού.

Άλλοι είπαν πως επρόκειτο για τον… Κιλιάν Εμπαπέ, άλλοι -πιο τολμηροί- υπονόησαν πως ίσως ήταν ακόμη και ο ράπερ Σνουπ Ντογκ ο οποίος ούτως ή άλλως τράβηξε τα βλέμματα κατά τη λαμπαδηδρομία, ενώ πολλοί ταύτισαν αμέσως τον χαρακτήρα του Assassin’s Creed με τον μυστηριώδη δρομέα.

Ο γρίφος τελικά φάνηκε να λύνεται αργά το βράδυ του Σαββάτου, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την Τελετή Έναρξης, όταν ο πασίγνωστος παρκουρίστας, Simon Nogueira, έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, την οποία διέγραψε όμως αμέσως. Ωστόσο, δεν μπορούσε να παράσει κάτι τέτοιο απαρατήρητο από τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι το εντόπισαν προκαλώντας φρενίτιδα.

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε ο Simon Nogueira:

maskoforos-1


Από την αρχή της τελετής έναρξης και αφού είδαν τις πρώτες φιγούρες του μασκοφόρου, κάποιοι θεατές ήδη είχαν υποθέσει ότι ήταν αυτός. Ο Simon Nogueira δημοσίευσε στο Instagram: «Προφανώς δεν ήμουν παντού.


Άλλοι απίστευτοι καλλιτέχνες υποδύθηκαν επίσης αυτόν τον χαρακτήρα», δείχνοντας έτσι πως ο ίδιος ήταν μόνο ένας από τους μερικούς οι οποίοι φόρεσαν την ενδυμασία του Αρνό. Μία υπόθεση την οποία φέρεται να επιβεβαίωσε και ο Clément Dumais, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Chase Tag 2019 και επτά φορές φιναλίστ του Ninja Warrior, είπε: «Συνολικά υπήρχαν 12 που έπαιζαν τον χαρακτήρα!».


Αλλά δεν ήταν μόνος του! Άλλοι καλλιτέχνες, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένου του Clément Daumais, παγκόσμιου πρωταθλητή Chase Tag, έπαιξαν επίσης το ρόλο τους. Στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Dumais υποσχέθηκε να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες σε μια ζωντανή εκπομπή το επόμενο έτος.



Ποιος είναι ο Simon Nogueira;

Ο Simon Nogueira είναι ένας Γάλλος αθλητής γνωστός για την ικανότητά του στο parkour και στο freerunning. Έχει κερδίσει την αναγνώριση στη σκηνή αυτών των κλάδων και υπήρξε πρωταθλητής σε αρκετούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

Το στυλ του χαρακτηρίζεται από ρευστές και δημιουργικές κινήσεις, που συνδυάζουν ακροβατικά και προηγμένες τεχνικές. Εκτός από τον διαγωνισμό, έχει συμμετάσχει και σε έργα που σχετίζονται με αυτές τις δύο σωματικές δραστηριότητες.

Simon Nogueira - EXPLORE NOTRE DAME DE PARIS

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1993, άρα σήμερα είναι 30 ετών και το ζώδιό του είναι Λέων. Είναι αρκετά ενεργός στα social media του και έχει ένα επαληθευμένο κανάλι στο YouTube όπου ανεβάζει όλες τις καθημερινές του περιπέτειες που αφορούν τα ύψη.

Ο καλλιτέχνης είναι μέλος της La Fabrique Royale και, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, ανήκει στη νέα γενιά των αστικών αθλημάτων όπως το Art of Movement. Τον ανακάλυψε ο Zéphyr και έχει φτάσει ακόμη και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Δείτε μερικά από τις ακροβασίες που δημοσιεύει στο instagram του:




Ειδήσεις σήμερα:

Φοιτητικό σπίτι: Αυξήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη - Δείτε τις τιμές για ενοικίαση ή αγορά ανά περιοχή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την Κυριακή - Τα βλέμματα σε πόλο, τένις και κολύμβηση

«Καμπανάκι» από την επιστημονική κοινότητα για τα φαινόμενα λειψυδρίας σε περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK