Πολωνία: Καρατόμησαν διάσημο παρουσιαστή γιατί είπε «κομμουνιστικό» το Imagine του Λένον στην τελετή έναρξης στο Παρίσι

Πολωνία: Καρατόμησαν διάσημο παρουσιαστή γιατί είπε «κομμουνιστικό» το Imagine του Λένον στην τελετή έναρξης στο Παρίσι

Τα «σκανδαλώδη λόγια» του δημοσιογράφου Przemyslaw Babiarz για το τραγούδι του Τζον Λένον είχαν ακουστεί ξανά πριν από δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου - Τότε το πολωνικό δίκτυο Telewizja Polska του έκανε παρατήρηση

Polonos_Parousiastis
Τα σκανδαλώδη σχόλια ενός διάσημου Πολωνού τηλεπαρουσιαστή την ώρα που μετέδιδε ζωντανά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι του κόστισαν ακριβά.

Το πολωνικό κανάλι Telewizja Polska έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα τον διάσημο δημοσιογράφο Przemyslaw Babiarz, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild. Του πήρε δηλαδή το μικρόφωνο αναθέτοντας σε άλλον δημοσιογράφο την κάλυψη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην «Πόλη του Φωτός».

Το τηλεοπτικό δίκτυο του ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι τον αποσύρει από την απευθείας μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων. Το γεγονός ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο δημοσιογράφος Babiarz έλαβε μεγάλες διαστάσεις στην πατρίδα του καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους τηλεπαρουσιαστές.

Τι είχε συμβεί;

Στην διάρκεια της τελετή έναρξης, η τραγουδίστρια Juliette Armanet μάγεψε το κοινό με το το «Imagine» του Τζον Λένον, συνοδεία ενός πιανίστα. Το τραγούδι του Τζον Λένον, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, θεωρείται ο ανεπίσημος Ολυμπιακός ύμνος.

Κλείσιμο
Ο Λένον τραγουδά για έναν κόσμο χωρίς παράδεισο, χωρίς έθνη και χωρίς θρησκεία. Για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα ζουν απλά ειρηνικά. Αξίες που ενσαρκώνει και η Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ωστόσο, στη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ο Babiarz άρχισε να χλευάζει τους στίχους του τραγουδιού: «Ένας κόσμος χωρίς παράδεισο, έθνη και θρησκείες. Αυτό το όραμα της ειρήνης που πρέπει να ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα όραμα του κομμουνισμού». Άμεση ήταν η αντίδραση χιλιάδων ακολούθων στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) εκφράζοντας την ενόχληση και την οργή τους για τα καυστικά λόγια του Πολωνού δημοσιογράφου.

Με τα social media να έχουν βομβαρδιστεί με μηνύματα ακολούθων που επικρίνουν δριμύτατα τον Πολωνό δημοσιογράφο, το κανάλι στο οποίο εργάζεται, το Telewizja Polska, πήρε αμέσως θέση με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αμοιβαία κατανόηση, ανεκτικότητα, συμφιλίωση – αυτές δεν είναι μόνο οι βασικές ολυμπιακές ιδέες, είναι επίσης η βάση των προτύπων που καθοδηγούν τη νέα πολωνική τηλεόραση. Δεν υπάρχει συναίνεση για να παραβιάσει κανείς»...Γι΄αυτό «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τα χθεσινά σκανδαλώδη λόγια, ο Przemysław Babiarz έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα είναι πλέον ενεργός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Το...τρελό είναι ότι, πριν από δύο χρόνια, ο Πολωνός δημοσιογράφος είχε ειρωνευτεί ξανά τους στίχους του «Imagine» με το ίδιο ύφος, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Τότε, ο τηλεοπτικός σταθμός της Πολωνίας απλά του κούνησε το... δάχτυλο και τον προειδοποίησε να μην το ξανακάνει. Απ' ότι φάνηκε, όμως, ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής Babiarz δεν έβαλε μυαλό...

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κρήτη με τον μέλλοντα σύζυγο και τα παιδιά τους ο Παντελής Τουτουντζής για την ονομαστική του εορτή


Ο μπλε «Διόνυσος» της τελετής έναρξης σπάει την σιωπή του μετά τις αντιδράσεις για τον Μυστικό Δείπνο


Γρίφος το φοιτητικό σπίτι, αυξήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη - Δείτε τις τιμές για ενοικίαση ή αγορά ανά περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ