Ολυμπιακοί Αγώνες: Το κοινό αποδοκίμασε τον Στίβεν βαν ντε Βέλντε, καταδικασμένο για τον βιασμό μιας 12χρονης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το κοινό αποδοκίμασε τον Στίβεν βαν ντε Βέλντε, καταδικασμένο για τον βιασμό μιας 12χρονης

Ο Στίβεν βαν ντε Βέλντε καταδικάστηκε για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία το 2016 - Αμφιλεγόμενη η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

van-de-velde
Γιουχαρίσματα, ανάμεικτα με χειροκροτήματα ακούστηκαν στο κοινό, όταν ο καταδικασμένος για βιασμό παιδιού, Στίβεν βαν ντε Βέλντε έκανε το ντεμπούτο του στο Ολυμπιακό μπιτς βόλεϊ στο Παρίσι.

Ο Βαν ντε Βέλντε με τον συμπαίκτη του, Μάθιου Ίμμερς, βρίσκονται στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά έχασαν 2-1 από τους Ιταλούς αντιπάλους τους, που βρίσκονται στην 25η θέση, στο στάδιο του Πύργου του Άιφελ.

Οι δύο παίκτες παρουσιάστηκαν στο κοινό μαζί, με ζητωκραυγές αλλά και κάποιες αποδοκιμασίες κατά την αποχώρησή τους. Το ίδιο συνέβη και όταν το όνομα του Στίβεν βαν ντε Βέλντε ακούστηκε κατά μόνας πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο ι δύο Ολλανδοί θα αγωνιστούν ξανά στις 31 Ιουλίου, όταν θα αντιμετωπίσουν τους Marco και Esteban Grimalt από τη Χιλή.

Κλείσιμο
video placeholder


Η καταδίκη για το βιασμό μιας 12χρονης

Ο Στίβεν βαν ντε Βέλντε καταδικάστηκε για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία το 2016, την οποία γνώρισε στο Facebook όταν ήταν 19 ετών και ταξίδεψε από το Άμστερνταμ για να τη συναντήσει.

Ο Βαν ντε Βέλντε, ο οποίος είναι σήμερα 29 ετών, εξέτισε 12 μήνες σε βρετανική φυλακή, προτού μεταφερθεί στη χώρα του, όπου αφέθηκε ελεύθερος μετά από έναν ακόμη μήνα.

Διχασμένοι κοινό και αθλητές για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς

Την ίδια στιγμή που ο Βαν ντε Βέλντε διεκδικεί μια νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κυκλοφορεί μια διαδικτυακή αίτηση που ζητά τον αποκλεισμό του από το θεσμό, η οποία πριν από τον αγώνα είχε ήδη συγκεντρώσει 90.000 υπογραφές, αναφέρει το BBC Sport.

Η αμφιλεγόμενη συμμετοχή του Στίβεν βαν ντε Βέλντε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει διχάσει κοινό και αθλητές.

Ένας Βρετανός οπαδός , μιλώντας στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο είπε: «Θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει κάποιον άλλο, να είχαν αποφύγει όλη τη διαμάχη και αν ήταν Βρετανός, δεν θα ήμουν χαρούμενος που θα ήταν στην ομάδα μας».

Ένας άλλος είπε ότι η συμμετοχή του Βαν ντε Βέλντε «δεν αντιπροσωπεύει το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων», ενώ ένας Γερμανός οπαδός, όταν ενημερώθηκε από το BBC Sport για την ιστορία, είπε: «Είμαι έκπληκτος. Δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί να παίξει».

Ωστόσο, ένας Ολλανδός οπαδός δήλωσε ότι είναι «σωστό» να αγωνίζεται ο αθλητής, προσθέτοντας: «Έχει τιμωρηθεί και τώρα τελείωσε και μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του όπως όλοι οι άλλοι».

Ο συμπαίκτης του, μιλώντας μετά τον αγώνα, δήλωσε επίσης ότι θεωρεί σωστό να μπορεί να αγωνιστεί ο Βαν ντε Βέλντε. «Το συζητήσαμε μια φορά και θέλουμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή σε αυτή τη σκηνή, επειδή δώσαμε τα πάντα μαζί τα τελευταία τρία χρόνια για να προκριθούμε», είπε.

«Ο Steven είναι πολύ καλό παιδί και για μένα, που έπαιξα δύο χρόνια μαζί του, δεν υπήρχε τίποτα και τώρα υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αρέσει επειδή είναι ένα μεγάλο τουρνουά».

Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή επιτροπή της Ολλανδίας έλαβε την απόφαση νωρίτερα αυτό το μήνα ο Στίβεν βαν ντε Βέλντε να μην διαμένει στο Ολυμπιακό χωριό, προκειμένου να υπάρχει ηρεμία αναμεταξύ των αθλητών, ενώ υπήρχε επιπλέον ασφάλεια γύρω του όταν έφτασε στο Παρίσι με την υπόλοιπη ομάδα.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο Βαν ντε Βέλντε είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να το αντιστρέψω, οπότε θα πρέπει να υποστώ τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Αρνείται τους χαρακτηρισμούς η ολλανδική επιτροπή

Παράλληλα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής (NOC), αρνείται τον χαρακτηρισμό ως «παιδόφιλο» για τον Ολλανδό αθλητή μπιτς βόλεϊ.

Απαντώντας σε ένα email, το οποίο εστάλη από έναν Βρετανό που ζει στην Ολλανδία και χαρακτήριζε τη συμμετοχή του Βαν ντε Βέλντε στους Αγώνες «κηλίδα για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας», ο εκπρόσωπος της ολλανδικής Ολυμπιακής επιτροπής έγραψε: «Ο Στίβεν ΔΕΝ είναι παιδόφιλος, πραγματικά δεν πιστεύετε ότι de ολλανδική ΕΟΕ θα έστελνε κάποιον στο Παρίσι που ΕΙΝΑΙ πραγματικός κίνδυνος; Όχι, δεν αποτελεί κίνδυνο», αναφέρει ο Guardian, που απέκτησε πρόσβαση στο email.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος τον προέτρεψε να διαβάσει περισσότερα για την υπόθεση και να μην «πιστεύει όλους τους τίτλους», ενώ πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να επικεντρωθούν στον αθλητισμό, στους Αγώνες. Όχι στην ιστορία του παρελθόντος αυτού του παίκτη του μπιτς βόλεϊ, ο οποίος έχει παίξει σε όλα τα διεθνή τουρνουά από το 2018».

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού απορριμματοφόρου στη Φυλή - Γιατί «τσούλησε» το όχημα και τον παρέσυρε

Ο Τζέι Ντι Βανς αντεπιτίθεται στην Τζένιφερ Άνιστον για το σχόλιό της: Αηδιαστικό αυτό που είπε για την κόρη μου


Ακατάλληλος ο Σηκουάνας μετά την χθεσινή καταιγίδα, παρά τα €1,4 δισ. που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ