Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Γάλλοι διοργανωτές ερευνούν απειλές θανάτου κατά Ισραηλινών αθλητών

Η Εισαγγελία του Παρισιού ερευνά τις καταγγελίες της ισραηλινής αποστολής για απειλητικά μηνύματα που δέχθηκαν τα μέλη της

Το Παρίσι ζει στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων και με τον καιρό να βελτιώνεται σημαντικά σήμερα, οι πονοκέφαλοι δεν λείπουν για τους επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής...

Από τη μια τα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα (που απειλούν τους αγώνες στο τρίαθλο και την ανοικτή κολύμβηση) κι από την άλλη οι απειλές θανάτου που έφτασαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αθλητές της ισραηλινής αντιπροσωπείας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, επιβεβαίωσε το γεγονός και η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει από πού προήλθαν οι απειλές...

Η γαλλική πρωτεύουσα βιώνει εδώ και μέρες πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να εγγυηθούν την ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με τη βοήθεια 45.000 αστυνομικών μαι σχεδόν 20.00 στρατιωτών, αλλά με τη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον θα ασχοληθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα προσωπικά δεδομένα Ισραηλινών αθλητών (και γίνεται προσπάθεια για να διαγραφούν) και προφανώς οι αποστολείς των μηνυμάτων άντλησαν από εκεί τις πληροφορίες τους.

Οι αθλητές του Ισραήλ πάντως πέρα από την ασφάλεια που παρέχει η χώρα τους έχουν εξτρά προστασία από τις γαλλικές αρχές καθώς όλα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας προκαλούν αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και απασχολούν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης.

Το ίδιο συμβαίνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην τελετή έναρξης, ο Παλαιστίνιος σημαιοφόρος, Γουασίμ Αμπού Σαλ, εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι που απεικονίζει παιδιά που βομβαρδίζονται στη χώρα του.

Επίσης το Ιράκ ζήτησε από το Παρίσι 2024 να μην κυματίζει η σημαία του Ισραήλ στο Ολυμπιακό Χωριό δίπλα από τη δική του, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στον ΧΥΤΑ Φυλής: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου που παρασύρθηκε από το όχημά του

Οργή στη Μέση Ανατολή για το μακελειό με τα 12 νεκρά παιδιά - Φόβοι για κλιμάκωση, αντίποινα του Ισραήλ και απειλές στη Χεζμπολάχ


Έκκληση ακτιβιστών για τα γαϊδουράκια «ταξί» της Ρόδου - Για κακομεταχείριση μιλά η DailyMail, δείτε βίντεο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr