Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακυρώθηκαν για δεύτερη μέρα οι προπονήσεις τριάθλου στον Σηκουάνα

Οι βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου στο Παρίσι μόλυναν την υδάτινη οδό στον Σηκουάνα

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ακύρωσαν για δεύτερη ημέρα την προπόνηση που είχαν προγραμματίσει να κάνουν οι αθλητές του τριάθλου στον ποταμό Σηκουάνα, αφού οι βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου στο Παρίσι μόλυναν την υδάτινη οδό, ωστόσο δήλωσαν «βέβαιοι» ότι οι αγώνες για τα μετάλλια θα διεξαχθούν κανονικά μέσα στην εβδομάδα.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι διοργανωτές των Αγώνων και του Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου ανέφεραν ότι έλαβαν την απόφαση να ακυρώσουν την προπόνηση κολύμβησης της Δευτέρας επειδή «τα επίπεδα ποιότητας του νερού δεν παρουσιάζουν επαρκείς εγγυήσεις ασφαλείας» για να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο ολυμπιακό αγώνισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από τον μαραθώνιο κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η προπόνηση κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, ακυρώθηκε επίσης λόγω των επιπέδων ρύπανσης.

Το ατομικό τρίαθλο των ανδρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη στις 8:00 π.μ. (τοπικώ ώρα), ενώ το αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα εξαρτάται από την ποσότητα των βροχών που πέφτουν στο Παρίσι και γύρω από αυτό. Ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Αγώνων υπερφόρτωσαν το αποχετευτικό σύστημα της πόλης, οδηγώντας σε απορρίψεις ανεπεξέργαστων λυμάτων στην υδάτινη οδό του ποταμού.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι «βέβαιοι» ότι η ποιότητα των υδάτων θα βελτιωθεί επαρκώς πριν από την έναρξη των αγώνων την Τρίτη, λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 48 ώρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας - Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ανταποδώσει «σκληρά» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν

Βαριές ποινές κάθειρξης σε 12 δημόσιους λειτουργούς για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr