Ολυμπιακοί Αγώνες, Βασίλης Σπανούλης: «Έχω πίστη γιατί βλέπω τη σπίθα στα μάτια των παικτών»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Βασίλης Σπανούλης: «Έχω πίστη γιατί βλέπω τη σπίθα στα μάτια των παικτών»

Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ, μία μέρα πριν το παιχνίδι με την Ισπανία για τη 2η αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων στάθηκε στην ψυχική διάθεση των αθλητών του

spanoulis_olympiakoi
Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει να πιστεύει στην πρόκριση της Εθνικής στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά την ήττα από τον Καναδά στην πρεμιέρα. Ο προπονητής της Εθνικής μίλησε σχετικά με την αναμέτρηση απέναντι στην Ισπανία για τη 2η αγωνιστική του ομίλου (30/7 - 12:00, Live στο Gazzetta) αλλά και τον Λορέντζο Μπράουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανούλη:

«Όλα τα ματς που παίζουμε είναι δύσκολα. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική φιλοσοφία, άλλο Καναδάς, άλλο Ισπανία, άλλο Αυστραλία. Είναι τρεις πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας. Αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για όλο το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά κατάλαβαν πόσο καλή ομάδα μπορούμε να είμαστε όταν κάνουμε αυτά που πρέπει».

Για το παιχνίδι με την Ισπανία: «Έχουμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ισπανία. Όσο έμπειρος κι αν είσαι, η πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη, υπάρχει πίεση, λίγο να νιώσεις το γήπεδο, την ατμόσφαιρα και μας πήρε ένα ημίχρονο. Το πιο σημαντικό όμως είναι η αντίδραση που βγάλαμε και η Εθνική ομάδα είχε χρόνια να βγάλει τέτοια αντίδραση απέναντι σε μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου. Αυτό με ικανοποιεί πάρα πολύ και δείχνει την ταυτότητα και τη νοοτροπία μας. Πολλές φορές πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να κάνεις τη δουλειά σου. Κάποιες φορές σε συνεπαίρνουν και είσαι λίγο βιαστικός, λίγο πιεσμένος. Όταν το θες και παραπάνω από όσο πρέπει, μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές μας για να κερδίσουμε το ματς. Έχουμε δει πολλές φορές την Ισπανία, δεν περιμέναμε να τη δούμε απέναντι στην Αυστραλία. Όταν παίζεις τόσο δυναμικά με τον Καναδά, μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από όσο κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας».

Για τον Λορέντζο Μπράουν: «Ο Λορέντζο Μπράουν είναι ένας πάρα πολύ κομβικός παίκτης για το παιχνίδι της Ισπανίας. Και ο Γιουλ παίρνει πολλές ευθύνες. Υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες στην επίθεση, όπως ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ και ο Αλντάμα. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα η Ισπανία, αλλά σίγουρα ο Λορέντζο Μπράουν είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας».

Για την πίστη του σχετικά με την πρόκριση: «Το πιο σημαντικό είναι πολλές φορές ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Συχνά μια ήττα μπορεί να σου κάνει πολύ μεγαλύτερο καλό από μια νίκη. Και να νικούσαμε τον Καναδά δεν θα άλλαζε τίποτα, σίγουρα θα έπρεπε να κερδίσουμε την Ισπανία ή και την Αυστραλία για να περάσουμε. Για τη νέα φιλοσοφία και κουλτούρα που προσπαθούμε να περάσουμε ξανά στην Εθνική, είναι μια νίκη με τον εαυτό μας το παιχνίδι με τον Καναδά. Με τα συναισθήματά μας, με τα προηγούμενα χρόνια που όταν χάναμε μέναμε πίσω με 20-25 πόντους… Αυτή την πρώτη μάχη με τον εαυτό μας την κερδίσαμε, η επόμενη είναι να είμαστε καλύτεροι από το πρώτο δευτερόλεπτο, για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Έχω πίστη γιατί βλέπω τους παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν παίζω εγώ, οι παίκτες παίζουν. Απλώς βλέποντας την ομάδα καθημερινά και ζώντας τη, βλέποντας την πίστη, την σπίθα στα μάτια τους, την ενέργεια και αυτό το εξαιρετικό κλίμα και την χημεία που έχουμε, θυμάμαι τις δικές μας εποχές που παίζαμε έξω από τα σπίτια, που μιλούσαμε, γελούσαμε, μαζευόμασταν στα δωμάτια… Οι Εθνικές ομάδες είναι παρέα, αυτή η ευχαρίστηση, η περηφάνια, που μαζευόμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε για την Ελλάδα μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network