Ολυμπιακοί Αγώνες: Άγγιξε το μετάλλιο ο Χρήστου στο ύπτιο - Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών την τρίτη ημέρα των Aγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άγγιξε το μετάλλιο ο Χρήστου στο ύπτιο - Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών την τρίτη ημέρα των Aγώνων

Αποκλείστηκε η Γκουντούρα στην ξιφασκία - Σάκκαρη και Τσιτσιπάς συνεχίζουν στο απλό, αλλά αποκλείστηκαν στο μεικτό - Δείτε βίντεο

christou
Για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο στα 100 μέτρα ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου, που διεκδικούσε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, κατά τον τελικό του αγωνίσματος που έγινε τη Δευτέρα, τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d328zdmk7ewh)

Ο Χρήστου, που πέρασε στον τελικό των 100μ ύπτιο με την 6η καλύτερη επίδοση (52.77), ξεκίνησε καλά το πρώτο 50αρι κάνοντας την στροφή στην 4η θέση, αλλά παρόλο που ανέβασε ρυθμό στα τελευταία μέτρα, στην τελευταία χεριά ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι αποδείχθηκε πιο γρήγορος. Ο κάτοχος του παγκόσμιυ ρεκόρ στο αγώνισμα τερμάτισε σε 52.39 κι ο Απόστολος σε 52.41... Τόση προσπάθεια χωρίς την επιβράβευση ενός μεταλλίου για δύο εκατοστά.

Κλείσιμο
Πρόκειται, πάντως, για την υψηλότερη θέση που έχει λάβει Έλληνας κολυμβητής σε τελικό αγωνίσματος σε πισίνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d32a1iynz4d5)

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Απόστολος Χρήστου είπε ότι «η τέταρτη θέση δεν μου αρκεί, είχα στόχο να κατακτήσω ένα μετάλλιο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d322nmqy29cx)


Άδοξο τέλος είχε η πορεία της ξιφομάχου Δώρας Γκουντούρα μετά την ήττα που γνώρισε από τη (χάλκινη Ολυμπιονίκη του Τόκιο) Απίτι Μπρουνέ σ' έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε κατάθεση ψυχής αγωνιζόμενη απέναντι σ' ένα εχθρικό κοινό (που το είχε δείξει από τον προηγούμενα αγώνα της που ήταν και πάλι κόντρα σε Γαλλίδα), αλλά κάποιες λεπτομέρειες και η διαιτησία της στέρησαν την πρόκριση της στα ημιτελικά και το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d323hvbuqcsp)


«Δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησία... Έπαιζα με μία πολύ καλή αντίπαλο», είπε βουρκωμένη μετά το τέλος του αγώνα της η Ελληνίδα ξιφομάχος την ώρα που ο προπονητής της Θανάσης Δελενίκας προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς (δεν) είδαν οι διαιτητές στο 13-14 όταν δύο φορές δεν έδωσαν τον πόντο στη Δώρα...


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d325h94q5ui9)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d323g6he175t)

Στο τένις η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στον γύρο των 16 στο απλό γυναικών αποκλείοντας την Κινέζα Γούε Γουάν με 2-0 (6-2, 6-1). Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκν.

Στον επόμενο γύρο του απλού ανδρών πέρασε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού απέκλεισε τον Ντάνιελ Έβανς με 2-0 (6-1, 6-2). Στη συνέχεια του τουρνουά θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Μπάεζ - Χασάν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d32a5l43b3k1)

Αντίθετα ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη αποκλείστηκαν από το μεικτό διπλό μετά την ήττα τους από τους Ολλανδούς Γουέσλεϊ Κούλχοφ και Ντέμι Σχουρς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d31wbj1zt4pd)


Από τους αθλητές που συνεχίζουν την προσπάθεια για να βρεθούν στους τελικούς, ο Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου προκρίθηκαν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Οι Έλληνες κωπηλάτες τερμάτισαν πρώτοι στον πρώτο αγώνα ρεπεσάζ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:39.46 και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια και του ιστιοπλόου Βύρωνα Κοκκαλάνη στο iQFOiL που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σήμερα (χθες λόγω άπνοιας δεν έγιναν αγώνες) και βρίσκεται στη 18η θέση.

Τέλος, ο Δημήτρης Μάρκος αποκλείστηκε στον προκριματικό των 800 μέτρων ελευθέρου ανδρών.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις - Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

Μπρούνο Τσερέλα: Μαθαίνει ελληνικά για χάρη της Αθηνάς Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ