Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ελλάδα: Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ελλάδα: Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής

Δείτε πώς διαμορφώνονται τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο της Ελλάδας, για το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

6283198
Η Εθνική μπάσκετ βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο. Και δεν κρατάει, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το ματς της Αυστραλίας με τον Καναδά (14:30) την τύχη στα χέρια της.

Η ήττα από την Ισπανία (84-77) για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, σημαίνει ότι το έργο της Έλλαδας - σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ομίλους - έγινε ακόμα δυσκολότερο.

Νίκη της Αυστραλίας επί του Καναδά
Αν οι Αυστραλοί επικρατήσουν του Καναδά, η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία (Παρασκευή 2/8, 14:30) αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για τη γαλανόλευκη.

Και αυτό γιατί η Ελλάδα, ακόμα και αν νικήσει απέναντι στην Αυστραλία, χάνει όλες τις ισοβαθμίες (είτε με Ισπανία, είτε με Καναδά) και μένει στην 4η θέση.

Νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας
Κλείσιμο
Αν ο Καναδάς νικήσει, τότε η Ελλάδα μένει ζωντανή στο παιχνίδι. Αλλά δεν θα μπορεί να πιάσει τον Καναδά στη βαθμολογία. Ενώ χάνει και την ισοβαθμία με την Ισπανία (αν ηττηθούν οι Ισπανοί από τους Καναδούς στην 3η αγωνιστική).

Αν λοιπόν η Αυστραλία ηττηθεί από τους Καναδούς, τότε η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Αυστραλούς για να ελπίζει. Και αυτή με προϋποθέσεις.

Νίκη Ελλάδας, Νίκη Ισπανίας: Σε αυτό το σενάριο οι Ισπανοί παίρνουν την 1η θέση και η Ελλάδα πάει στην 3η θέση και ελπίζει να είναι η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες.

Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Ισπανία 2-1, Καναδάς 2-1, Ελλάδα 1-2, Αυστραλία 1-2.

Νίκη Ελλάδας, Νίκη Καναδάς: Εδώ τα πράγματα μπλέκονται αρκετά. Ο Καναδάς θα πάρει την 1η θέση και οι άλλες τρεις ομάδες θα έχουν ισοβαθμία στο 1-2.
Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Καναδάς 3-0, Ισπανία 1-2, Αυστραλία 1-2, Ελλάδα 1-2.

Και θα μετρήσουν οι διαφορές. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει -14 και η Αυστραλία +12 με ένα ματς λιγότερο. Είναι κατανοητό ότι θέλουμε ήττα της Αυστραλίας με μεγάλη διαφορά (να μπει σε αρνητικό συντελεστή δηλαδή) και δικής μας νίκη με σκοπό να καλύψουμε το όποιο χαντικαπ,απέναντι στην Αυστραλία.

Όσο για την Ισπανία; Μετά από δύο αγώνες έχει -5 και έχει προβάδισμα απέναντι στην Ελλάδα. Επίσης και σε αυτό το ματς, η Ελλάδα ζητάει ήττα της Ισπανίας και με διαφορά τουλάχιστον 9 πόντους και άνω, για να μπορεί να ελπίζει.

Τα ματς που απομένουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network