Ολυμπιακοί Αγώνες, Βασίλης Σπανούλης: «Εδώ κερδίζει όποιος είναι πνευματικά δυνατός»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Βασίλης Σπανούλης: «Εδώ κερδίζει όποιος είναι πνευματικά δυνατός»

Ο Βασίλης Σπανούλης ομολόγησε ότι η Εθνική εμφανίστηκε πνευματικά ευάλωτη στον αγώνα με την Ισπανία. «Στο πρώτο ημίχρονο, το μυαλό μας ήταν αλλού», τόνισε

Spanoulis_2nd
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής θεωρεί τους Καναδούς κορυφαία ομάδα του Ομίλου και τους περιμένει νικητές απέναντι στην Αυστραλία, στον αγώνα που διεξάγεται αυτή την ώρα.

«Μόνο έτσι, άλλωστε, θα έχουμε εμείς ελπίδες πρόκρισης», είπε. «Θα προετοιμαστούμε για τους Αυστραλούς όπως προετοιμαζόμαστε για όλα τα ματς. Εμείς, η Αυστραλία και η Ισπανία είμαστε ομάδες που μπορούμε να νικήσουμε η μία την άλλη ανά πάσα στιγμή».

Ο Σπανούλης τόνισε, ξανά και ξανά, ότι «σε αυτό το επίπεδο δεν γίνεται να έχεις νεκρά διαστήματα 12 λεπτών ούτε να ξεχνάς την άμυνα για ολόκληρα ημίχρονα». Την ελληνική άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου τη χαρακτήρισε «εκπληκτική», αλλά αυτό δεν έφτανε.

«Οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο ξεχνάει την άμυνα, μοιραία αποπροσανατολίζεται και στην επίθεση. Όταν καταναλώνεις τόση ενέργεια για να γυρίσεις ένα παιχνίδι, κουράζεσαι, χάνεις το μυαλό σου, βλέπεις τον αντίπαλο σου να βάζει ένα μεγάλο σουτ και σου χαλάει η ψυχολογία. Οφέιλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Το επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιτρέπει τέτοιες αδράνειες».

«Σε αυτό το τουρνουά κερδίζει όποιος είναι πνευματικά πιο δυνατός», συνέχισε ο Σπανούλης. «Δεν γίνεται να δέχεσαι δύο καλάθια και να ξεχνάς τα πάντα. Δεν κάναμε ούτε φάουλ πολλές φορές. Αυτό δείχνει ότι το μυαλό μας ήταν αλλού. Μας συνεπήρε αρνητικά ο ρυθμός των Ισπανών, στους οποίους δώσαμε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ. Ο Γιουλ μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά και ταυτόχρονα ανέβασε τους συμπαίκτες του».

Γιατί λοιπόν εμφανίζεται διπρόσωπη η Εθνική σε κάθε ματς; «Όλα ξεκινούν από την άμυνά μας και από το ριμπάουντ. Όταν σταματάμε να παίζουμε άμυνα, είμαστε άλλη ομάδα. Μας λείπει η πνευματική συγκέντρωση και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Όλα τα παιδιά είναι πρωταθλητές και δεν μπορεί να χάνουν τον έλεγχο τόσο εύκολα».

Για το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, ο προπονητής της Εθνικής είπε ότι «η πίεση του αποτελέσματος έκανε την ομάδα αργή σε όλες τις αντιδράσεις της», αμυντικά και επιθετικά. «Ωστόσο, είχαμε δύο καθαρά σουτ τριών πόντων για να ισοφαρίσουμε, με τον Γιάννη και με τον Λαρεντζάκη. Το δεύτερο έγινε λίγο βιασιτκά. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το γήπεδο με τον Γιάννη σε ρόλο screener και τους Παπανικολάου, Λαρεντζάκη ακροβολισμένους στο τρίποντο, αλλά δεν βρήκαμε την κατάλληλη λύση».

Κλείσιμο
Ο Σπανούλης επανέλαβε ότι προσπαθεί να χτίσει κουλτούρα νίκης στην ομάδα. «Εάν συμβεί αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα έρθει μία μεγάλη επιτυχία τα επόμενα χρόνια». Για να δει το Παρίσι, βέβαια, χρειάζεται να νικήσει τους Αυστραλούς. Και πρώτα να λάβει ένα δωράκι από τους Καναδούς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λευτέρης Τσουκαλάς στον Δανίκα: «Τις εκλογές στην Αμερική θα τις κερδίσει ο πιο νέος»

Βίντεο: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια


Ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αφήνει η νέα βρετανική κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network