Ολυμπιακοί Αγώνες, Καναδάς-Αυστραλία 93-83: Η νίκη των Καναδών έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα - Δείτε τα σενάρια πρόκρισης

Το... δώρο που περίμενε η Εθνική μπάσκετ ήρθε καθώς ο Καναδάς επικράτησε της Αυστραλίας και πλέον η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση των Ολυμπαικών  Αγώνων

Η ήττα της Εθνικής από την Ισπανία και στην δεύτερη αναμέτρηση της για τον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, μας έβαλε σε τρομερά δύσκολη θέση, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα κάποια χαμόγελα επανήλθαν στην ελληνική αποστολή.

Κι αυτό γιατί το πρώτο (από τα πολλά) βήματα που απαιτούνταν για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να βρεθούν στην 8άδα των αγώνων, έγινε και δεν το... κάναμε εμείς.



Μετά το 0 στα 2 η Ελλάδα χρειαζόταν πάση θυσία νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση αποχαιρετούσαμε πρόωρα και ο αγώνας της Παρασκευής με τα καγκουρό αποκτούσε διαδικαστικό χαρακτήρα...

Η Αυστραλία μας... τρόμαξε στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν συνεχώς μπροστά και στο φινάλε προηγήθηκε με 45-49, ωστόσο οι Καναδοί «εμφανίστηκαν» στο δεύτερο και παρόλο που πήγαν να βγάλουν τα μάτια τους (το 66-56, έγινε 66-64 και 72-70) επικράτησαν με 93-83.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-28, 45-49, 72-70, 93-83.

Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να προκριθεί στην επόμενη φάση
Βασικό προαπαιτούμενο είναι η νίκη μας επί των Αυστραλών, αλλά ακόμη κι αν νικήσουμε δεν είμαστε 100 εξασφαλισμένοι καθώς υπάρχει το ακραίο σενάριο να μείνουμε έξω στη διαφορά των πόντων ή να μην είμαστε μία από τις δύο καλύτερες τρίτες στις βαθμολογίες των τριών ομίλων.

Αναλυτικά όλα τα σενάρια πρόκρισης (υπενθυμίζουμε την τελευταία αγωνιστική παίζουν Ελλάδα-Αυστραλία, Καναδάς-Ισπανία):

Νίκη Ελλάδας, νίκη Ισπανίας
Μ' αυτά τα αποτελέσματα οι Ισπανοί παίρνουν την 1η θέση και η Ελλάδα την 3η, ελπίζοντας ότι θα είναι  η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά.

Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Ισπανία 2-1, Καναδάς 2-1, Ελλάδα 1-2, Αυστραλία 1-2 (η Ελλάδα θα υπερτερεί της Αυστραλίας έχοντας νικήσει το μεταξύ μας ματς.

Νίκης Ελλάδας, Νίκη Καναδά
Σ' αυτό το σενάριο θα βγουν τα κομπιουτεράκια για να δούμε ποιος περνά και ποιος όχι. Κι αυτό γιατί ναι μεν ο Καναδάς θα είναι πρώτος και αήττητος, ωστόσο Ελλάδα, Ισπανία, Αυστραλία θα ισοβαθμήσουν με ρεκόρ 1 νίκη-2 ήττες και τα πάντα θα κριθούν στη διαφορά των πόντων (μετράνε μόνο τα μεταξύ τους ματς και όχι αυτά με τον Καναδά) όπου πλέον υπάρχουν τα εξής (νέα) σενάρια:

Α.Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας μέχρι 2 πόντους (π.χ. 80-78) στην τριπλή ισοβαθμία που προκύπτει η Εθνική μένει τέταρτη (η διαφορά των πόντων της θα είναι -5), η Ισπανία 3η (επίσης στο -5, αλλά μας έχει κερδίσει), ενώ η Αυστραλία θα είναι δεύτερη (η διαφορά της είναι στο +10).

Β.Με νίκη της Ελλάδας από 3 έως 9 πόντους η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία (2η) και Ισπανία (4η) και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.

Γ.Με νίκη της Ελλάδας με +10 πόντους η Ελλάδα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, τα προηγούμενα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Αυστραλία - Ελλάδα (2/8, 14:30)
Καναδάς - Ισπανία (2/8, 18:15)

1η αγωνιστική
Αυστραλία - Ισπανία 92-80
Ελλάδα - Καναδάς 79-86

2η αγωνιστική (30/7)
Ισπανία - Ελλάδα 84-77
14:30 Καναδάς - Αυστραλία

Η βαθμολογία στον όμιλο
Καναδάς 2-0
Ισπανία 1-1
Αυστραλία 1-1
Ελλάδα 0-2

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr