Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Σάκκαρη πλήρωσε ακριβά τα λάθη της κόντρα στην Κόστιουκ κι αποκλείστηκε

Η Μαρία Σάκκαρη αν και προηγήθηκε και είχε τις ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς, δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη νίκη επί της Μάρτα Κόστιουκ από την οποία έχασε με 1-2 (6-4, 6-7, 5-7)

Μετά από ένα απίστευτο θρίλερ διάρκειας τριών ωρών  η Μάρτα Κόστιουκ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα (πάρα) πολλά λάθη της Μαρίας Σάκκαρη και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με νίκη 4-6, 7-6(5), 5-7.



Μουδιασμένο ξεκίνημα, αλλά ηχηρή αντίδραση για το 1-0
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε μουδιασμένα το εναρκτήριο σετ, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό η Κόστιουκ. Η Ουκρανή βρέθηκε μπροστά με 3-0, κάνοντας δύο breaks και ένα hold. Η... απάντηση της Ελληνίδας ήταν ηχηρή και με 5-0 σερί έφτασε στο σημείο να σερβίρει για το σετ.



Η Κόστιουκ, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να χάσει το σετ στο σερβίς της Σάκκαρη κάτι το οποίο δεν κατάφερε να κάνει όταν η ίδια κράτησε τις μπάλες στα χέρια. Το 6-4 ήταν το σκορ στο σετ με το οποίο η Νο.7 του κόσμου πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση.



Tο tie-break έκρινε τον... χορό των breaks
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο για την Σάκκαρη. Η Ελληνίδα δέχθηκε το break από την αντίπαλό της και βρέθηκε με δύο games πίσω (2-0). Η απάντηση ήταν άμεση και στο τέταρτο game η Σάκκαρη πήρε το break πίσω (2-2) για να ακολουθήσουν άλλα τρία... σπασίματα που έφεραν το σετ στα ίσα (4-4).

Στη συνέχεια, η Σάκκαρη βρέθηκε δύο φορές ένα game μακριά από την πρόκριση, όμως η Κόστιουκ ισάριθμες φορές κρατήθηκε πίσω από το σερβίς της, στέλνοντας το σετ σε tie break. Εκεί, τα mini breaks δεν έλειψαν, με την Ουκρανή να κάνει ένα παραπάνω και με 7-5 να κλείνει το σετ με 7-6(5).



Δεν περιόρισε τα λάθη και η άρτια Κόστιουκ πήρε σετ και πρόκριση
Το τρίτο σετ δεν διέφερε καθόλου από το δεύτερο, όσον αφορά τα breaks του σετ. Οι δύο αθλήτριες δυσκολεύονταν αρκετά να κρατήσουν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει εναλλαγή στα breaks. Έως το πέμπτο game έγιναν τέσσερα breaks, με την Σάκκαρη να κάνει το τελευταίο και να φέρνει το ματς σε ισοπαλία με τις μπάλες στα χέρια (3-3).



Η Κόστιουκ πήρε το επόμενο game για το 4-3 και στη συνέχεια μετά από πέντε χαμένα break points κατάφερε να κάνει το 5-3 για να σερβίρει με στόχο την πρόκριση (5-3). Η Σάκκαρη έβγαλε τεράστια αντίδραση, παίρνοντας πίσω το μπρέικ, ωστόσο η χαρά κράτησε για λίγο μιας και η Κόστιουκ στο 10ο game του σετ πραγματοποίησε το 10ο break της για να κλείσει το σετ με 7-5 και να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα.

Στα προημιτελικά η Κόστιουκ θ' αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς, η οποία νωρίτερα πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Κόκο Γκοφ.

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr