Ολυμπιακοί Αγώνες πόλο ανδρών: Θρίαμβος της Ελλάδας με 17-16 στα πέναλτι επί του Μαυροβουνίου - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες πόλο ανδρών: Θρίαμβος της Ελλάδας με 17-16 στα πέναλτι επί του Μαυροβουνίου - Δείτε βίντεο

Η Εθνική πόλο ανδρών αν και έχανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσπέρασε με 12-11 για να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα - Ωστόσο έχοντας απόλυτη ευστοχία στη διαδικασία των πέναλτι πήρε τη νίκη με 17-16

polo-arthrou
Τι κι αν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν πίσω στο σκορ η Εθνική πόλο βρήκε τις λύσεις και ανέτρεψε το σκορ, χάνοντας για λίγα δευτερόλεπτα τη νίκη στην κανονική διάρκεια. Η «γαλανόλευκη» χρειάστηκε τα πέναλτι για να ντουμπλάρει τις νίκες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με 17-16 συνολικό σκορ (12-12 κ.δ) να ανέβει στη δεύτερη θέση του ομίλου με πέντε βαθμούς.

Η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, αλλά πολύ γρήγορα οι Μαυροβούνιοι ανέτρεψαν το σκορ (2-1). Η Εθνική ισοφάρισε προσωρινά (2-2), αλλά και πάλι η αντίπαλός της κατάφερε έως το τέλος της περιόδου να κάνει το +2 (4-2).

Η πολύ καλή περιφέρεια των τυπικά γηπεδούχων και η άμυνα των Ελλήνων που επέτρεπε τα σουτ έδωσαν την ευκαιρία στο Μαυροβούνιο να διατηρήσει τη διαφορά της παρά τις προσπάθειες της «γαλανόλευκης» να μειώσει στο σκορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d331v2fsdfuh)
Κλείσιμο


Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξεκίνησε με τους Μαυροβούνιους να προηγούνται με 7-5. Η Ελλάδα εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και στο τέλος της περιόδου βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση. Οι ισορροπίες στο ματς επανήλθαν στα μέσα της τελευταίας περιόδου, όταν ο Καλογερόπουλος έκανε το 10-10.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d332hyy9the1)


Το Μαυροβούνιο πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, με τους Σκουμπάκη και Βλαχόπουλο ν' ανατρέπουν το σκορ (11-12). Βέβαια, το Μαυροβούνιο αρνήθηκε να χάσει και 2'' πριν το τέλος του ματς ο Ράντοβιτς έκανε το 12-12, το οποίο ήταν και σκορ της κανονικής διάρκειας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d333mceyriuh)


Το ισόπαλο 12-12 έστειλε τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Το Μαυροβούνιο εκτέλεσε πρώτο με το σουτ του Ντούρντιτς να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Ζερδεβά. Ο Γενηδουνιάς ευστόχησε για να δώσει το προβάδισμα στην «γαλανόλευκη», το οποίο διατηρήθηκε έως το τέλος της διαδικασίας καθώς οι Έλληνες ήταν άρτιοι στις εκτελέσεις τους για το τελικό 17-16.

Επόμενη αναμέτρηση της Ελλάδα, το πρωί της Πέμπτης (11:30 ώρα Ελλάδας) με τις ΗΠΑ για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK