Λίλι Ζανγκ: Είναι τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, αλλά οι γονείς της τής ζητάνε να βρει... μια κανονική δουλειά - Δείτε βίντεο

Λίλι Ζανγκ: Είναι τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, αλλά οι γονείς της τής ζητάνε να βρει... μια κανονική δουλειά - Δείτε βίντεο

Οι γονείς της θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Έλληνες

lily-zhang
Τη λένε Λίλι Ζανγκ, συμμετέχει στην τέταρτη Ολυμπιάδα της ζωής της, είναι μόλις 28 ετών, βρίσκεται στην κορυφή της αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσον αφορά το ranking της στο πινγκ πονγκ, έχει κατακτήσει έξι εθνικά πρωταθλήματα που σε συνδυασμό με τους άλλους της τίτλους την έχουν κάνει την Αμερικανίδα με τα περισσότερα μετάλλια στο άθλημα, αλλά στο πατρικό της ακούει μουρμούρα.

Μια διαφορετική ιστορία φέρνει στο φως η «Wall Street Journal», που έκανε αφιέρωμα στην αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ένα άθλημα που η Ζανγκ το έμαθε μικρή παίζοντας με τη ρακέτα της στο οικογενειακό τραπέζι.

Τότε η μητέρα της και ο πατέρας της, μετανάστες από την Κίνα στις ΗΠΑ, ήταν -όπως φαίνεται- ανεκτικοί με την αγαπημένη της δραστηριότητα και μάλιστα την έβαζαν να συμμετέχει σε διάφορα επαρχιακά τουρνουά τα καλοκαίρια που επέστρεφαν στην πατρίδα. Στα 10 της έτη η Ζανγκ είχε ήδη κάνει τρομερή εντύπωση, με τους γονείς της να πιστεύουν ότι το αθλητικό της βιογραφικό θα τη βοηθήσει να βρει πιο εύκολα μια θέση σε κάποιο κολλέγιο.

Την πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες την έκανε στο Λονδίνο το 2012 όταν και ήταν μόλις 16 ετών, ωστόσο οι δικοί της δεν... συγκινήθηκαν και της ζήτησαν να επιστρέψει στα βιβλία της, με προορισμό πάντα το κολλέγιο. Πλέον, 12 χρόνια μετά, της ασκείται ακόμα πίεση για να τα παρατήσει και να βρει «μια σοβαρή δουλειά», με το μυαλό της να επηρεάζεται με την πάροδο των χρόνων αφού φαίνεται πως πιστεύει ότι «στην τελική έχουν κι αυτοί ένα δίκιο, κάτι που την ενοχλεί».

Κλείσιμο
Από την άλλη, βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η χαμηλή δημοφιλία του αθλήματος παγκοσμίως, που συνεπάγεται μικρότερα ποσά σε κερδισμένα τουρνουά, σε συνεργασίες με χορηγούς κ.ο.κ. Λόγου χάρη, πρόσφατα κέρδισε ένα τουρνουά στο Μάντσεστερ, από το οποίο εισέπραξε μόλις 650 λίρες.

Όσον αφορά το παρόν, βρίσκεται στους «16» του πινγκ πονγκ στο Παρίσι και μεσοβδόμαδα πάει για να κάνει ακόμη ένα βήμα προς το χρυσό.

Με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας το πιο κοινό αστείο που έγινε στα social media ήταν το «κλασικοί γονείς από την Ασία», την ώρα που τρεντάρει ένα άλλο βίντεο (λόγω 9gag) το οποίο ταιριάζει 100% στην περίσταση.

«Οι γονείς από την Ασία δεν λένε "όχι", λένε, "κάνε το, κάνε το, κάνε το, γιατί να σε σταματήσω, πήγαινε και κάνε το είσαι έξυπνος-η"».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network