Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ιταλός κολυμβητής, Τόμας Τσεκόν, είναι για τα social media «ο πιο όμορφος αθλητής»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ιταλός κολυμβητής, Τόμας Τσεκόν, είναι για τα social media «ο πιο όμορφος αθλητής»

Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης είχε όνειρο ένα μετάλλιο, το διαδίκτυο ωστόσο στέκεται περισσότερο στην ομορφιά του - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

arthrou-Thomas_Ceccon
Παράστημα και εμφάνιση μοντέλου, κοιλιακοί που έκαναν τους χρήστες του διαδικτύου να τον αναζητήσουν επισταμένως.

Ο Τόμας Τσεκόν έχει ως τώρα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό μοιάζει λεπτομέρεια για τα κοινωνικά δίκτυα που παραληρούν για τον 23χρονο Ιταλό κολυμβητή.

USA DOMINATE! 🇺🇸 | Swimming 4 × 100m Freestyle Relay Highlights | Paris Olympics 2024 #Paris2024

Αφορμή ήταν μια μικρή κίνηση του Τσεκόν που αποκάλυψε τους κοιλιακούς του κατά την απονομή των μεταλλίων για τη σκυταλοδρομία 4x100 ελεύθερο, το Σάββατο, όπου η Ιταλία βγήκε τρίτη.



Δεν χρειάστηκαν και πολλοί στο TikTok να αρχίσουν να μιλούν για την ομάδα «που λες και είναι μοντέλα», γράφει το People.


Δύο ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα, ο Τσεκόν κέρδισε το πρώτο του χρυσό στα 100 μέτρα ύπτιο (στον ίδιο αγώνα ο Απόστολος Χρήστου ήταν τέταρτος χάνοντας το χάλκινο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου).

Νέα βίντεο στο TikTok, αυτή τη φορά με τον Τσεκόν να πανηγυρίζει χτυπώντας τα χέρια του μέσα στα νερά για την πρωτιά του.


@elisanp

italian men just never dissapont 😮‍💨😮‍💨 #olympics #paris2024 #italy #thomasceccon #parati #juegosolimpicos

♬ sad girl - lana vids


Τον λένε «καρχαρία», αναφέρει η ιταλική τηλεόραση RAI, για την ταχύτητά του στο νερό, την αποφασιστικότητά του και το ύψος του – στα 1,97 είναι δύσκολο να μην διακριθείς στην πισίνα.

Γεννήθηκε το 2001 στο Τιένε της Βιτσέντζα και είναι γιος αθλητών. Ο πατέρας του είναι πενταθλητής και η μητέρα του πρωταθλήτρια στο roller skating.

Μικρός ο Τόμας έπαιζε τένις, ενώ έχει διακριθεί, πέρα από το ύπτιο, στο ελεύθερο και στην πεταλούδα.





Μιλώντας στη RAI μετα την κατάκτηση του χρυσού, ο Τσεκόν είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενος.

Ήταν όνειρό του από τα 15 του να κερδίσει σε Ολυμπιακούς Αγώνας, όπως είπε. «Ηρέμησε, ένα πράγμα κάθε φορά», του απάντησε τότε ο προπονητής του. Είναι, όπως είπε, κάτι διαφορετικό από τα παγκόσμια πρωταθλήματα, στους Ολυμπιακούς που είναι κάθε τέσσερα χρόνια «αν κάνεις ένα λάθος τα χάνεις όλα».



Η καριέρα του στη κολύμβηση άρχισε το 2016 όταν κλήθηκε για πρώτη φορά από την εθνική ομάδα νέων της Ιταλίας για το Euro Juniors. Δύο χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες κέρδισε τα πρώτα του διεθνή μετάλλια.

Το 2020 βελτίωσε το ιταλικό ρεκόρ στα 100 μέτρα ύπτιο. Την επόμενη χρονιά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο κατάφερε να κερδίσει ένα ασημένιο (4x100 ελεύθερο) και ένα χάλκινο (μεικτό ανδρών 4x100).




Συνέχεια μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2022 που έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ύπτιο και εθνικό ρεκόρ στα 50 μ. ύπτιο και στα 50 μ. πεταλούδα, με τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όπως και τρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα (ένα χρυσό και δύο ασημένια).

Τώρα με το ολυμπιακό μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του, ο Τσεκόν εκπλήρωσε το όνειρό του. Στα 23 του μπορεί να περιμένει πολλά χρόνια επιτυχιών στις πισίνες, αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμελί Ουντεά Καστερά: Ποια είναι η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού που έδωσε το «ανάρμοστο» φιλί στον Μακρόν

Πέθανε ο Νίκος Κυριακίδης, ο Νιόνιος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τον Νοέμβριο παραδίδεται η βασική γραμμή του - Πυρετός δοκιμών σε υποδομές και συρμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network