Αλόνσο: «Να είμαστε σε ολόκληρο τον αγώνα όπως στα πρώτα εβδομήντα λεπτά του ΟΑΚΑ»

Αλόνσο: «Να είμαστε σε ολόκληρο τον αγώνα όπως στα πρώτα εβδομήντα λεπτά του ΟΑΚΑ»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο περιμένει ένα καλό παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό, ώστε να έρθει η πρόκριση κόντρα στην Μπότεφ. Τι είπε για μεταγραφές και Φώτη Ιωαννίδη

diego_alonso
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπότεφ για τον 2ο γύρο των προκριματικών του Europa League:

Για το ότι στο πρώτο ματς ξεκίνησε με παίκτες από το περσινό ρόστερ και πόσοι από τους νέους αναμένει να είναι έτοιμοι: «Δεν χρησιμοποίησα παίκτες της περσινής σεζόν, αλλά παίκτες του Παναθηναϊκού. Κάθε μέρα οι παίκτες βελτιώνονται με τις προπονήσεις, ενδεχομένως αύριο να έχουν την ευκαιρία και να αγωνιστούν».

Για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη ρεβάνς μετά τον πρώτο αγώνα: «Ξέρουμε ότι στον πρώτο αγώνα, θέλαμε ένα πιο ευρύ αποτέλεσμα. Με τα λάθη μας, φέραμε την αντίπαλη ομάδα πιο κοντά στο σκορ. Αλλά αυτός είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας. Στον προηγούμενο αγώνα, ήμασταν καλύτεροι για 70’. Αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είμαστε έτσι και στο αυριανό ματς. Πρόκειται για μία διαφορετική ιστορία».

Για τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο πιστεύει ότι είναι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή και αν η πίεση ψηλά μπορεί να εφαρμοστεί ως τακτική σε όλα τα ματς: «Αρχικά, η ομάδα θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερες συνθήκες μετά την 31η Αυγούστου. Τότε κλείνει το ρόστερ. Θα συνεχίσουν να έρχονται καινούργιοι παίκτες και θα χρειαστούν και αυτοί προσαρμογή. Η ομάδα ελπίζω τον Σεπτέμβρη να είναι όπως την θέλω. Σήμερα έχουμε μία δυσκολία γιατί είχαμε ένα γκρουπ παικτών και σε αυτό προστίθενται και άλλοι παίκτες. Αυτό, όμως, δεν το βλέπω σαν δυσκολία, αλλά σαν ευκαιρία. Ευκαιρία για παίκτες να δείξουν τις ικανότητές τους. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, όσο περισσότερες είναι οι προπονήσεις, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες της ομάδας να προσαρμοστεί στο στιλ που θέλω. Θα έλεγα ακόμα ότι αυτό που είδα στον πρώτο αγώνα, είναι κοντά σε αυτό που θέλω».

Για το τι περιμένει να έχει αλλάξει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός: «Σε στρατηγικό επίπεδο, ο αγώνας αύριο θα είναι διαφορετικός. Είχαμε ξεκινήσει τον αγώνα με ένα 0-0 και τώρα ξεκινάμε με 2-1. Ο αντίπαλος θα πιεστεί γιατί θα ψάξει το αποτέλεσμα. Αυτό που θα επιδιώξω είναι να κάνουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αυτό που κάναμε στα πρώτα 70’. Για τους αντιπάλους ο αυριανός θα είναι ο έκτος επίσημος αγώνας, άρα αυτοί έχουν περισσότερο ρυθμό. Άρα, πρέπει να το αντικαταστήσουμε με περισσότερη με προσωπικότητα».

Για το αν οι συνθήκες (αρκετές μεταγραφές, προετοιμασία κτλ.) επηρεάζουν την δουλειά του: «Βεβαίως, υπάρχει μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας. Όπως είπα και πριν, δεν βλέπω ποτέ ένα εμπόδιο, αλλά μία ευκαιρία. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά με όσα είχαμε την δυνατότητα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά είμαστε εδώ για να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Για τον Φώτη Ιωαννίδη: «Ο Φώτης είναι ένας παίκτης που έχει πρόβλημα με τον ώμο του. Δεν είχαμε την έγκριση να τον εντάξουμε σε αυτούς τους δύο αγώνες. Έχει ξεκινήσει να προπονείται με το γκρουπ, οπότε ενδεχομένως θα είναι στους επόμενους προκριματικούς».

Για τους παίκτες που είχαν ενοχλήσεις και αν αυτό σχετίζεται με την απόδοσή τους στην Αθήνα: «Όχι».

Toυς παίκτες του Τριφυλλιού εκπροσώπησε ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός εξτρέμ, δήλωσε:
«Είναι ο δεύτερος αγώνας. Έχουμε ένα πλεονέκτημα από το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα. Θα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά και να παίξουμε αύριο συγκεντρωμένοι στον επαναληπτικό. Στο πρώτο ματς στην έδρα μας κάναμε συλλογική δουλειά, ακολουθήσαμε ό,τι μας ζήτησε ο προπονητής μας, αλλά στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνουν και λάθη. Αλλάζουμε πλέον σελίδα και πάμε στη ρεβάνς με στόχο και πάλι τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση», επισήμανε ο 27χρονος εξτρέμ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network