Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απίθανος Χρήστου προκρίθηκε και στον τελικό των 200μ ύπτιο - Αποκλείστηκε ο Σίσκος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απίθανος Χρήστου προκρίθηκε και στον τελικό των 200μ ύπτιο - Αποκλείστηκε ο Σίσκος

Ο Έλληνας κολυμβητής ξεπέρασε την απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο έχασε το μετάλλιο στα 100μ ύπτιο και με την 3η καλύτερη επίδοση (ίδια μαζί με τον Γερμανό Μάρτενς) προκρίθηκε στον τελικό των 200μ ύπτιο (1/8, 21:38)

Hristou_200m
«Η 4η θέση δεν μου λέει κάτι... Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες είναι το 2028 και μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...». 

Αυτά ήταν τα λόγια του (απογοητευμένου) Απόστολου Χρήστου λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού των 100μ ύπτιο όπου στην τελευταία χεριά ο Αμερικανός Ράιν Μέρφι του πήρε το χάλκινο μετάλλιο...

Ακριβώς δύο ημέρες αργότερα ο Έλληνας πρωταθλητής αντιλήφθηκε ότι μπορεί η ημερομηνία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην έχει αλλάξει, αλλά πολύ πιο γρήγορα απ' ότι θα περίμενε κι ο ίδιος, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d33zi49cexuh)
Κλείσιμο


Έχοντας προκριθεί με σχετική άνεση στον ημιτελικό των 200μ στο ύπτιο, μπήκε στη 2η σειρά και από τα πρώτα σχεδόν μέτρα έως το φινάλε ήταν στην τρίτη θέση δίνοντας μεγάλη μάχη με όλους τους υπόλοιπους χωρίς να αλλάξει στο φινάλε η κατάσταση του... Ο Χρήστου με χρόνο 1:56.33 (όπως και ο Γερμανός Μάρτενς) πέρασε με την τρίτη καλύτερη επίδοση και στον τελικό της Πέμπτης (1/8, 21:38) θα διεκδικήσει το Ολυμπιακό μετάλλιο που τόσο λείπει από την συλλογή του...

Αντιθέτως δεν τα κατάφερε ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος ο οποίος αγωνιζόμενος στην ιδια σειρά με τον Χρήστου πήρε την 7η θέση ο οποίος δεν μπόρεσε να πλησιάσει το ρεκόρ του (1:55.42) και με 1:57.77 κατετάγη 14ος και αποκλείστηκε.


«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, είναι ατομικό ρεκόρ για μένα, για πολύ λίγο. Διαχειρίστηκα καλά την κούρσα, εκεί κέρδισα χρόνο και είμαι ικανοποιημένος που είμαι στον τελικό. Σίγουρα η εμπειρία έπαιξε ρόλο, ο χρόνος ήταν μέσα στις δυνατότητές μου...», είπε μετά την κούρσα ο Χρήστου και συμπλήρωσε: «Έδειξα ότι δεν το έβαλα κάτω μετά την τέταρτη θέση, παρόλο που στην αρχή έλεγα πως δεν θέλω να κολυμπήσω. Δεν τα παράτησα, το ξανασκέφτηκα και είπα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω για κανέναν λόγο. Γι’ αυτό είμαι εδώ, αποδεικνύω πως μπορείς να επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατός. Με το που τελείωσαν τα 100μ. είχα απογοητευτεί πάρα πολύ, αλλά μετά το σκέφτηκα και είπα ότι δεν γίνεται να τα παρατήσω. Ο Απόστολος (Σίσκος) μπορούσε να περάσει στον τελικό, ήταν στις δυνατότητές του και πιστεύω πως είναι μια μεγάλη εμπειρία για αυτόν εν όψει των Αγώνων του Λος Άντζελες που θα είναι στον τελικό σίγουρα», τόνισε.

Ο 19χρονος Σίσκος, που με τον 14ο χρόνο συνολικά δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό, είπε με τη σειρά του: «Έχω κάνει και πιο γρήγορες κούρσες, κρατάω ότι βρέθηκα στους 16 καλύτερους του κόσμου και θα το χρησιμοποιήσω για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μακάρι να είμαι εκεί. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση από ευρωπαϊκά και παγκόσμια, παίζει ρόλο η εμπειρία για να μετατρέψεις το άγχος σε θετική ενέργεια. Δεν το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε. Ο Απόστολος (Χρήστου) άξιζε το μετάλλιο στα 100μ. και μακάρι να το πάρει αύριο στα 200μ».



Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network