Ο 51χρονος Τούρκος με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό, που πήρε ασημένιο στη σκοποβολή - Bίντεο και φωτογραφίες

Ο Γιουσούφ Ντικέτς είναι το meme της ημέρας - «Ξύπνησε και λέει ας πάρω ένα μετάλλιο», «Το μόνο που του λείπει είναι να κρεμάσει και ένα τσιγάρο στο στόμα του», λένε δύο από τα πολλά σχόλια στο ίντερνετ

Με μετάλλιο στην Τουρκία θα γυρίσει ο 51χρονος Γιουσούφ Ντικέτς, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 10 μέτρα αεροβόλο μεικτό, στο πλευρό της Σεβάλ Ιλαϊντά Ταρχάν. Μάλιστα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 έχασαν το χρυσό στις λεπτομέρειες, με σκορ 16-14.

Όλα καλά μέχρι εδώ, δεν αποτελεί καμιά σημαντική είδηση όλο αυτό, εκτός αν συνυπολογίσουμε ότι ο 51χρονος δεν είχε (σχεδόν) καθόλου εξοπλισμό.

Τι εννοούμε όταν λέμε εξοπλισμό. Στη σκοποβολή οι αθλητές έχουν πάνω τους αρκετά extras που βοηθούν στην απόδοσή τους, όπως τζάκετς που ενισχύουν την σταθερότητα του σώματός τους (μειώνοντας παράλληλα την ανάκρουση), γάντια, τα «βαριά» noise-cancelling ακουστικά, καθώς και ειδικά γυαλιά για καλύτερο κεντράρισμα μιας και μειώνουν τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τους αποσπάσουν γύρω τους, αλλά και τη θολούρα.

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους, λοιπόν, ο Ντικέτς έβαλε απλώς ένα ζευγάρι κανονικές ωτασπίδες, τα κανονικά του γυαλιά, κράτησε και τα δύο μάτια ανοιχτά, έβαλε το χέρι στην τσέπη έτσι για να «τερματίσει» τη χαλαρότητα και πήγε για το μετάλλιο. Αυτοί ήταν οι τρίτοι του Ολυμπιακοί Αγώνες μιας και είχε συμμετάσχει σε εκείνους του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε κανένα μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ωστόσο δεν είναι «χθεσινός», με αρκετές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Πιο πρόσφατο μετάλλιό του πριν από αυτό στη Γαλλία ήταν και πάλι το ασημένιο και πάλι σε μεικτό, στο παγκόσμιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) έναν χρόνο πριν.

Φυσικά ήταν αναπόφευκτη η σύγκριση με τη Νοτιοκορεάτισσα, Κιμ Γιε-Τζι, η οποία είχε κάνει τρομερή εντύπωση παγκοσμίως με το στυλ και τον αέρα της.

Βέβαια για τον Ντικέτς υπάρχει και ένα... μυστικό. Ο 51χρονος διαθέτει εμπειρία με τα όπλα μιας και είναι έμπειρος σκοπευτής και αξιωματικός στην τουρκική χωροφυλακή.

Δείτε βίντεο:





Και μερικά από τα χιουμοριστικά ποσταρίσματα:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr