Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα προημιτελικά η Εθνική πόλο αντρών, κέρδισε 13-11 τις ΗΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα προημιτελικά η Εθνική πόλο αντρών, κέρδισε 13-11 τις ΗΠΑ

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών έκανε το «τρία στα τρία» στο ολυμπιακό τουρνουά, «σφραγίζοντας» και μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά

polo_prokrisi_xr
Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο του Παρισιού εξασφάλισε η εθνική ανδρών, που επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ και σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές του Α' ομίλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d34hxetzbboh)


Την ελληνική ομάδα περιμένουν πλέον τα δύο ντέρμπι της πρώτης φάσης, όπου θα κρίνουν την κατάταξη και τους προσεχείς αντιπάλους της, αρχής γενομένης από το ματς με την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 13:05, ενώ θα ακολουθήσει αυτό με την Ιταλία τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 16:10.

Κλείσιμο
Στέλιος Αργυρόπουλος και Γιάννης Φουντούλης πέτυχαν τα τελευταία έξι ελληνικά γκολ και «υπέγραψαν» τη νίκη, με τον Μάνο Ζερδεβά να πεισμώνει μετά από ένα σοβαρότατο λάθος στο τέλος της πρώτης περιόδου και να τελειώνει το ματς με 16 αποκρούσεις, αρκετές εκ των οποίων ήταν εντυπωσιακές.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34gc6sfzcdt)

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, η εθνική έδειξε διάθεση να κολυμπήσει γρήγορα, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις προβληματικές επιστροφές των Αμερικανών (που είναι πιο γρήγοροι, αλλά καθυστερούν να οργανωθούν). Με τον τρόπο αυτό, οι διεθνείς βρήκαν στην κόντρα ένα γκολ με τον Βλαχόπουλο και ένα κερδισμένο πέναλτι με τον Αργυρόπουλο, που αξιοποίησε ο Γενηδουνιάς, και προηγήθηκαν 4-2. Ο Μπόουεν όμως μείωσε με πέναλτι και, στην εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου, ο τερματοφύλακας Ουάινμπεργκ σκόραρε από το ένα τέρμα στο άλλο (!), για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34hhimwsxdl)


Ο Ζερδεβάς είχε προφανή ευθύνη σε αυτό το γκολ, αλλά πήρε άμεσα το... αίμα του πίσω, με δύο μεγάλες αποκρούσεις σε φάσεις με αριθμητικό μειονέκτημα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω, αλλά βρήκε γκολ με τρομερή ενέργεια του Νικολαϊδη από τα 2μ. Η ελληνική ομάδα έφτασε ξανά στο +2 (6-4 και 7-5), αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, οι διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι σε βάρος του Ζερδεβά, σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Χάλοκ (κι ενώ ουσιαστικά η άμυνα είχε βγει), και ο Βάβιτς μείωσε σε 7-6.

Οι ΗΠΑ βρήκαν δύο γρήγορα γκολ στην τρίτη περίοδο, αμφότερα παίρνοντας ριμπάουντ μετά από αποκρούσεις του Ζερδεβά, και πέρασαν μπροστά 8-7. Ο Αργυρόπουλος με πέναλτι διέκοψε το αμερικανικό σερί και εν συνεχεία, ο ίδιος και ο Φουντούλης με διαδοχικά τέρματα σε παίκτη παραπάνω έφεραν την εθνική στο +2 (11-9) στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Οι δύο Ελληνες διεθνείς συνέχισαν να «εκτελούν» και στην τελευταία περίοδο και, σε συνδυασμό με την αδυναμία των Αμερικανών να αξιοποιήσουν τις αποβολές που κέρδιζαν (1/12 συνολικά), η «γαλανόλευκη» εδραίωσε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη, διασφαλίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-2, 4-3, 2-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ 1, Χούπερ, Βάβιτς 1, Ομπερτ, Ντάουμπε 1, Κουπίντο 1, Χάλοκ, Γούντχεντ 1, Μπόουεν 2, Τσ. Ντοντ 1, Ρ. Ντοντ, Ιρβινγκ 2, Χόλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Σπαραγμός στην κηδεία της 12χρονης και του 44χρονου πατέρα της που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της Μεσσηνίας

Ο 51χρονος Τούρκος με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό που πήρε ασημένιο στη σκοποβολή - Bίντεο και φωτογραφίες


Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network