Ολυμπιακοί Αγώνες, Σπανούλης: «Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να κάνουμε κάτι που δεν έχει συμβεί 15 χρόνια»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σπανούλης: «Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να κάνουμε κάτι που δεν έχει συμβεί 15 χρόνια»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αυστραλία (2/8, 14:30), η οποία θα κρίνει το μέλλον της γαλανόλευκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Spanoulis_01_08_2024
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον... τελικό της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αντίπαλο την Αυστραλία (2/8, 14:30), εξηγώντας ότι η αναμέτρηση είναι μία ευλογία για τη γαλανόλευκη. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο στόχος του είναι η νίκη και όχι η διαφορά.

«Είναι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσαμε να έχουμε! Όταν βρίσκεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχεις ένα παιχνίδι για να προκριθείς στους οκτώ, αυτό είναι ευλογία. Για αυτό το λόγο παίζουν τα παιδιά μπάσκετ. Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ. Για να παίζουμε τέτοια παιχνίδια και να κερδίζουμε νοκ άουτ, γιατί για μας είναι νοκ άουτ», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Και συνέχισε: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στα παιδιά. Για μας το πρώτο μετάλλιο είναι ότι ήρθαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι πολλοί το θεωρούν εύκολο να κερδίσεις τη Σλοβενία και την Κροατία. Κάποιοι το παραβλέπουν. Δεν ήταν εύκολο.

Το δεύτερο μετάλλιο είναι ότι δεν αφήνουμε κανένα ματς να χαθεί. Αν τα αφήναμε τα ματς, τότε δεν θα βρισκόμασταν εδώ γιατί θα είχαμε μεγάλο ντεσαβαντάζ και το παιχνίδι με την Αυστραλία δεν θα είχε σημασία. Είτε παίζουμε καλά είτε όχι, έχουμε τεράστια μαχητικότητα.

Κλείσιμο
Το τρίτο είναι παρά τη μαχητικότητα να σταματήσουμε να κυνηγάμε στο σκορ. Να είμαστε καλύτεροι, να τελειώνουμε τα ματς. Να μην υπάρχει πανικός, να υπάρχει ηρεμία και πίστη».

«Πρέπει να έχουμε πιο ορθολογικές επιλογές»
Ο Σπανούλης εξήγησε ότι ο στόχος της Εθνικής μπάσκετ πρέπει να είναι η νίκη και μόνο αυτή.

«Δεν με ενδιαφέρει καμία διαφορά, παρά μόνο να παίξουμε όπως μπορούμε και να κερδίσουμε το ματς. Το χειρότερο είναι να κοιτάμε διαφορές. Αυτό που χρειάζεται είναι 40 λεπτά συγκέντρωση, σε κάθε κατοχή και να εμπιστευτούμε το πλάνο.

Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε αύριο, κάτι που δεν έχει συμβεί 15 χρόνια. Αν περάσουμε στους Οκτώ καλώς να έλθει. Αν όχι, τότε να μείνει ο ίδιος κορμός και οι ομάδες χτίζονται όπως άλλες ομάδες. Δεν πρέπει να είμαστε πυγολαμπίδα, ούτε μαγικά ραβδάκια υπάρχουν. Μακάρι να έρθει η επιτυχία από τώρα», ήταν τα λόγια του.

Όσον αφορά την Αυστραλία και τις δυνατότητές της, ο Σπανούλης υπογράμμισε: «Το τρανσίσιον είναι σημαντικό, επειδή η Αυστραλία είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά σε αυτό το κομμάτι. Εξαρτάται κι από το επιθετικό μας ριμπάουντ και τις σωστές επιθέσεις. Το κακό τρανσίσιον με την Ισπανία προήλθε από τις κακές επιθέσεις. Πρέπει να έχουμε πιο ορθολογικές επιλογές.

Για να αλλάξουν πράγματα πρέπει να κάνεις υπέρβαση, να κάνεις μία μεγάλη νίκη. Δεν γίνεται αλλιώς, δεν θα έρθει κανείς να σου πει πέρνα στους οκτώ έτσι απλά.

Αν δεν μπορείς, τότε δεν ελπίζεις σε πρόκριση. Τα παιδιά είναι έτοιμα, το θέλουν πολύ. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και στα καλά και στα άσχημα, είναι η Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πρέπει να τη στηρίξουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Σπαραγμός στην κηδεία της 12χρονης και του 44χρονου πατέρα της που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της Μεσσηνίας

Ο 51χρονος Τούρκος με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό που πήρε ασημένιο στη σκοποβολή - Bίντεο και φωτογραφίες


Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ