#IStandWithAngelaCarini: Κύμα συμπαράστασης για την Ιταλίδα που πάλεψε με την Αλγερινή intersex πυγμάχο

Οι χρήστες του Twitter τονίζουν πως ήταν ένας άδικος αγώνας για την Ιταλίδα πυγμάχο

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον αγώνα η Ιταλίδα αθλήτρια Άντζελα Καρίνι, η οποία κληρώθηκε να αγωνιστεί στο τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων, εναντίον της intersex αθλήτριας από την Αλγερία, Ιμάνε Χαλίφ.

Άντεξε το πρώτο χτύπημα στο σώμα, αλλά στα 46 δευτερόλεπτα η γροθιά στο πρόσωπο της την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει. «Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω...» φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο προπονητής της δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και μετά από λίγο ο διαιτητής σήκωσε το χέρι της Κελίφ αναδεικνύοντάς την νικήτρια.

Την ίδια ώρα, στα social media έχει ξεσπάσει ένα κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της Καρίνι με το hashtag #IstandWithAngelaCarini με τους περισσότερους να τονίζουν πως ήταν ένας άδικος αγώνας για την Ιταλίδα πυγμάχο.

Άντρας να χτυπάει μια γυναίκα θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη αδικία στον αθλητισμό, έγραψε χρήστης του Twitter.

Είναι ένα σκάνδαλο, έγραψε κάποιος άλλος.

Μεταξύ άλλων και ο Έλον Μασκ που σχολίασε με ένα «Απολύτως» το tweet Αμερικανίδας κολυμβήτριας που έλεγε ότι οι «άνδρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία σπορ».

Παράλληλα, πολλοί κατήγγειλαν την απόφαση της ΔΟΕ να αγωνιστεί και με την Αλγερινή αθλήτρια. «Είναι κλοπή», σχολίασαν άλλοι.



«Γιατί επιτρέπουν να συμβεί αυτό; Κάθε προπονητής πρέπει να στηρίξει αυτές τις γυναίκες στο να αποχωρήσουν» ανέφερε άλλος χρήστης του Twitter.

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή θα έπρεπε να ντρέπεται».



«Δεν είχα πια όρεξη να αγωνιστώ»


Μετά το τέλος του αγώνα η Καρίνι μίλησε στους Ιταλούς δημοσιογράφους μη κρύβοντας την απογοήτευση της για ότι έγινε: «Όλα όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα δεν είχαν καμία απολύτως επιρροή, δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει ποιος πρέπει να αγωνιστεί και ποιος όχι. Μπήκα στο ρινγκ, έκανα το καθήκον μου ως πυγμάχος, προσπάθησα να αγωνιστώ ανεξάρτητα από διαμάχες ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν οι Ολυμπιακοί μου αγώνες, ήθελα να κερδίσω», είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε για τα χτυπήματα που δέχτηκε, απάντησε: «Στο δεύτερο που δέχτηκα στη μύτη δεν ανέπνεα πια. Πήγα στον δάσκαλο και με ωριμότητα και θάρρος είπα αρκετά. Γιατί χρειάζεται θάρρος και ωριμότητα για να σταματήσεις. Δεν είχα πια όρεξη να παλέψω».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone - Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα εγκατέλειψε στα 46’’ μετά από χτύπημα της Αλγερινής intersex αντιπάλου - Δείτε βίντεο

Μπρούνο Τσερέλα: Οι φωτογραφίες από το πάρτι των γενεθλίων του με την Αθηνά Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr