Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Καρίνι επέμενε στο να αγωνιστεί παρά τα προγνωστικά εναντίον της

Αντιδράσεις προκάλεσε η ήττα της Καρίνι από την ίντερσεξ αντίπαλό της - «Θα αγωνιστώ», έγραψε πριν την αναμέτρησή της με την Καλίφ

Η Ιταλίδα αθλήτρια πυγμαχίας, Άντζελα Καρίνι, είχε επιμείνει την απόφασή της να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιούνάντια στην Αλγερινή, ίντερσεξ (intersex) αντίπαλό της, Ιμάνι Κελίφ, μέσα από μια ανάρτησή της στο Instagram. 

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 1 Αυγούστου, η Καρίνι αγωνίστηκε στην κατηγορία των 66 κιλών γυναικών ενάντια στην Κελίφ.

Ωστόσο, η αναμέτρησή τους κράτησε μόλις 46 δευτερόλεπτα, καθώς η Κελίφ με μια γροθιά την έκανε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει, έχοντας, βέβαια, αντέξει το πρώτο χτύπημα. «Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω...», φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

«Πιστεύεις ότι μπορείς να τελειώσεις τουλάχιστον τον πρώτο γύρο; Έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε», την ρώτησε ο Εμανουέλε Ρεντσίνι, αλλά η αθλήτριά του, του απαντά: «Όχι, είναι μάταιο...». 

H ανάρτηση της Καρίνι στο Instagram

«Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε να πολεμάω με τιμή, με πίστη και πάνω απ' όλα, να εμπιστεύομαι πάντα τον Θεό», έλεγε η ανάρτησή της στην πλατφόρμα πριν τον αγώνα.
«Έτσι μεγάλωσα, την τελευταία φορά που μπήκα στο ολυμπιακό ρινγκ ο πατέρας μου ήταν μέσα... ετοιμοθάνατος. Σήμερα θα ξαναγυρίσω πίσω... Σήμερα είμαι εδώ, αλλά είναι μαζί μου...και δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι εδώ για...τον εαυτό μου, είμαι εδώ για τον πατέρα μου και θα... Θα παλέψω σαν πολεμιστής μέχρι τέλους. Όπως με δίδαξε», έγραψε η Καρίνι.





Σημειώνεται ότι εξαιτίας της ταυτότητας φύλου της Ιμάνι Κελίφ, πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν την ήττα της Καρίνι. 

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στην Κελίφ, αλλά και την Λιν Γιου-Τινγκ (Ταϊβάν, κατηγορία 57 κιλών) - αμφότερες ίντερσεξ, δηλαδή γυναίκες που διαθέτουν, όμως χρωοσώματα ανδρών - να αγωνιστούν κανονικά στο τουρνουά γυναικών της πυγμαχίας Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα επειδή στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα είχαν αποτύχει στα τεστ καταλληλότητας φύλου και είχαν αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Αντιδράσεις στο Twitter

Αμέσως μετά τον αγώνα το Twitter κατακλύστηκε με μηνύματα υπέρ της Ιταλίδας πυγμάχου. Στο hashtag #IstandWithAngelaCarini (Είμαι στο πλευρό της Άντζελα Καρίνι) δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην αθλήτρια. Μεταξύ άλλων και ο Έλον Μασκ που σχολίασε με ένα «Απολύτως» το tweet Αμερικανίδας κολυμβήτριας που έλεγε ότι οι «άνδρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία σπορ».






Ειδήσεις σήμερα:

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone - Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα εγκατέλειψε στα 46’’ μετά από χτύπημα της Αλγερινής intersex αντιπάλου - Δείτε βίντεο

Μπρούνο Τσερέλα: Οι φωτογραφίες από το πάρτι των γενεθλίων του με την Αθηνά Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr