Ολυμπιακοί Αγώνες: Το δεύτερο «γαλανόλευκο» μετάλλιο και οι ελληνικές συμμετοχές της 7ης ημέρας στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το δεύτερο «γαλανόλευκο» μετάλλιο και οι ελληνικές συμμετοχές της 7ης ημέρας στο Παρίσι

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο και έγραψε ιστορία - Συνολικά 20 Έλληνες αθλητές και οι εθνικές ανδρών στο μπάσκετ και γυναικών στο πόλο στη μάχη για διάκριση

MixCollage-02-Aug-2024-04-49-AM-5369
Το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου (πρώτο εντός πισίνας και πρώτο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896 όταν οι κολυμβητικοί αγώνες είχαν διεξαχθεί στο Πασαλιμάνι) στα 200μ ύπτιο ήταν η απόλυτη δικαιώση του ιδίου και προσέφερε ατελείωτα χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα. Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, σε ένα αγώνισμα στο οποίο -θεωρητικά δεν ειδικεύεται. Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34svmeg61qh)


Τρεις μέρες πριν έχανε για δύο εκατοστά το χάλκινο μετάλλιο στο «καλό» του αγώνισμα, τα 100μ. ύπτιο. Ο ίδιος είχε σκεφτεί να μην κατέβει στα 200μ. ύπτιο, που δεν ήταν το φόρτε του, αλλά ο Απόστολος Χρήστου το ξανασκέφτηκε, κατέβηκε και πλέον είναι αργυρός ολυμπιονίκης.

Κλείσιμο
«Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου φανερά συγκινημένος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34t88pva63l)


Λίγο μετά τη σπουδαία του επιτυχία, έγινε και η απονομή για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη. Χαμογελώντας αλλά και δακρύζοντας από συγκίνηση, ο Χρήστου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, και μαζί με τους Χούμπερτ Κος (χρυσό) και Ρόμαν Μιτιούκοφ (χάλκινο) πανηγύρισαν αυτή την τεράστια επιτυχία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34u731tt741)

«Δεν έχω λόγια, λίγο πάνω στο βάθρο άρχισα να συνειδητοποιώ τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορεί το μυαλό μου να το δεχτεί αυτό. Είναι μια τεράστια επιτυχία. Και ήρθε και σε ένα αγώνισμα που κακά τα ψέματα δεν το πίστευα. Κι αυτό είναι ένα σημάδι για να παλεύουμε κάθε ευκαιρία που έχουμε. Το ολυμπιακό μετάλλιο είναι η ύψιστη επιτυχία για έναν αθλητή, τον ολοκληρώνει παντού. Γι’ αυτό το φίλησα. Είναι πάρα πολλά χρόνια προσπάθειας, με αποκορύφωμα αυτή τη διοργάνωση. Είναι κρίσιμη στιγμή να αντεπεξέλθεις στην πίεση και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Πλέον απέδειξα πως είμαι πολύ πιο ώριμος», δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μετά την απονομή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34uxgguvvgx)


Ο Χρήστου έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μετά τον χάλκινο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, Θοδωρή Τσελίδη και σήμερα, την 7η ημέρα των Αγώνων μέρα που μπαίνει πλέον στη «μάχη» ακόμη πιο ενεργά κι ο στίβος, συνολικά 20 Έλληνες αθλητές και δύο ομάδες –η εθνική ανδρών στο μπάσκετ και η εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση- θα δώσουν μάχη για νέες διακρίσεις.

Την παράσταση, πέρα απ’ τις δύο εθνικές, κλέβουν το πρωί τα ελληνικά κουπιά, καθώς σε απόσταση 26 λεπτών -από τις 11:54 έως τις 12:18- συμμετέχουν σε τρεις τελικούς οι Χριστίνα Μπούρμπου / Ευαγγελία Αναστασιάδου (11:54, τελικός δίκοπου γυναικών), Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής (12:06, τελικός ελαφρών βαρών ανδρών) και Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού (12:18, τελικός ελαφρών βαρών γυναικών).

Νωρίτερα, στις 10:00 και 10:30 ξεκινούν τις συμμετοχές τους στα προκριματικά του πιστολιού 25μ. γυναικών η Άννα Κορακάκη και στην πρώτη μέρα του σκιτ ανδρών οι Μάκης Μίτας και Μπάμπης Χαλκιαδάκης.

Στον στίβο οι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης θα ξεκινήσουν στα προκριματικά της σφυροβολίας ανδρών (Α’ και Β’ γκρουπ αντίστοιχα), ενώ στις 13:03 μπαίνουν στα προκριματικά των 4Χ100 μεικτής ομαδικής οι Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Ντούμας, Άννα Ντουντουνάκη και Νόρα Δράκου.

Στις 13:05 εκκινούν στην 1η ημέρα των 470 μεικτού οι Αριάδνη Σπανάκη και Οδυσσέας Σπανάκης, ενώ στις 14:30 η εθνική ανδρών μπάσκετ παίζει το τελευταίο «χαρτί» της για την πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στην Αυστραλία.

Στις 16:35 η εθνική γυναικών υδατοσφαίρισης παίζει έναν «τελικό» με την Ιταλία για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά.

Την ημέρα «κλείνει» η κολύμβηση κι ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος θα διεκδικήσει άλλη μία μεγάλη διάκριση στη συμμετοχή του στον τελικό των 50μ. ελευθέρου ανδρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 7η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σκοποβολή – Σατορού
10:00 προκριματικά 25μ πιστολιού γυναικών – ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

10:30 προκριματικά σκιτ ανδρών, πρώτη μέρα – ΜΑΚΗΣ ΜΙΤΑΣ – ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Στίβος – Σταντ ντε Φρανς – ΕΡΤ2 11:00
11:10 προκριματικά Α’ γκρουπ σφυροβολίας ανδρών – ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

11:15 προκριματικά ύψους γυναικών – ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΙΝ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΣΗ

12:35 προκριματικά Β’ γκρουπ σφυροβολίας ανδρών – ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

12:50 προκριματικά 100μ γυναικών – ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Κολύμβηση – Λα Ντεφένς Αρένα – ΕΡΤ3 12:00
12:00 προκριματικά μεικτή 4Χ100μ μεικτή – ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ, ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΜΑΣ

Kωπηλασία – Βερ Σουρ Μαρν – ΕΡΤ1 10:30
12:42 ΤΕΛΙΚΟΣ δίκωπου γυναικών – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

13:02 ΤΕΛΙΚΟΣ διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών – ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΑΪΔΑΤΖΗΣ

13:22 ΤΕΛΙΚΟΣ διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών – ΜΙΛΕΝΑ ΚΟΝΤΟΥ, ΖΩΗ ΦΙΤΣΙΟΥ

Ιστιοπλοΐα – Μαρίνα της Μασσαλίας – ΕΡΤ3 15:00
13:05 πρώτη μέρα μεικτού 470 – ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΠΑΝΑΚΗ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ

Καλαθοσφαίριση – Στάδιο Πιερ Μορόι – ΕΡΤ1 14:30
14:30 πρώτος όμιλος ανδρών, 3η αγωνιστική – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Υδατοσφαίριση – Κέντρο υγρού στίβου – ΕΡΤ3 16:30
16:35 δεύτερος όμιλος, 3η αγωνιστική γυναικών – ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ

Κολύμβηση – Λα Ντεφένς Αρένα – ΕΡΤ3 12:00
21:30 ΤΕΛΙΚΟΣ 50μ ελεύθερο ανδρών – ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ




Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε το ρινγκ στα 46'' του αγώνα της με την Αλγερινή intersex αντίπαλο της - Δείτε βίντεο

Κηδεία πρίγκιπα Μιχαήλ: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» έδωσαν το παρών στην κηδεία του Michel de Grèce - Στο Τατόι έγινε η ταφή του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network