Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα-Αυστραλία 77-71: Η Εθνική νίκησε και περιμένει να μάθει αν θα είναι στους 8

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα-Αυστραλία 77-71: Η Εθνική νίκησε και περιμένει να μάθει αν θα είναι στους 8

Η Εθνική μπάσκετ αν και προηγήθηκε με 19 πόντους τελικά νίκησε μόλις με 6 τους Αυστραλούς και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία- Σουδάν για να δει αν θα περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες

arthrou-basket1
Για την Εθνική μπάσκετ το πρώτο ζητούμενο για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης ήταν το να νικήσει την Αυστραλία και τα κατάφερε, αλλά ενώ θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει άνετα μια θέση στην 8αδα, τελικά πρέπει να ζήσει ένα θρίλερ...

Το +19 με το οποίο προηγηθήκαμε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου έγινε +2 (71-69) και η νίκη με 6 πόντους (με χαμένη επίθεση στο φινάλε) μας αναγκάζει να περιμένουμε νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με τουλάχιστον τρεις πόντους προκειμένου να πάρουμε εμείς το εισιτήριο για την επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων...

Σίγουρα τρίτη η Εθνική μπάσκετ, πώς περνάει στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ελλάδα κατάφερε να κλειδώσει την τρίτη θέση του ομίλου και κοιτάζει με ενδιαφέρον το ματς της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για να δει να θα περάσει ως καλύτερη τρίτη στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει έστω μία ομάδα από κάτω και κοντράρεται με την Βραζιλία και το Νότιο Σουδάν που θα είναι οι τρίτοι των άλλων ομίλων. Η Βραζιλία είναι σίγουρα στους 8. Το Νότιο Σουδάν έχει -6 μέχρι στιγμής, όμως έχει να παίξει ένα πολύ δύσκολο με τη Σερβία.

Κλείσιμο
Η Εθνική μας θέλει νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Οι τρίτες στους όμιλους και το συνολικό average

Βραζιλία (-7) σε τρία ματς

Ελλάδα (-8) σε τρία ματς

Νότιο Σουδάν (-6) σε δύο ματς

Το ματς

Ο Αντετοκούνμπο μπήκε, ως συνήθως ορεξάτος. Καλάθης και Γουόκαπ βρήκαν δύο μακρινά σουτ και η Ελλάδα έχτισε μία μικρή διαφορά 5 πόντων (6-11, 4'). Το μόνο που δεν μπόρεσε να ελέγξει στο ξεκίνημα, ήταν το σουτ του Μιλς. Ο πολύπειρος Αυστραλός με δύο δικά του μακρινά σουτ μείωσε σε 14-15, προτού απαντήσει ο Γουόκαπ από την περίμετρο. Ο ρυθμός των Αυστραλών τους βοήθησε να απαντήσουν άμεσα στο +7 της Ελλάδας με ένα ακόμα τρίποντο του ΜακΒέι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d35dzbudkej5)


Στα λεπτά ξεκούρασης του Γιάννη η Ελλάδα κρατήθηκε στο προβάδισμα, με τον Γκίντεϊ να μειώνει στον πόντο (24-25, 10') κερδίζοντας τρεις βολές στο φινάλε της περιόδου. Η επιστροφή του Greek Freak συνοδεύτηκε με ένα ξέσπασμα. Οι γκαρντ της Ελλάδας συνέχισαν να διαβάσουν τις καταστάσεις ιδανικά, ο Γουόκαπ έγινε διψήφιος με ένα ακόμα μακρινό σουτ και ο Γιάννης τελείωσε μια μπάλα στο transition. Η άμυνα έδωσε το έναυσμα με δύο κλεψίματα και το 0-14 σερί οδήγησε στο 24-39 (13').

Ο Αντετοκούνμπο πήρε... φόρα και έβαλε στο καλάθι τον Λαντέιλ αλλά και όλους τους Αυστραλούς. Η βοήθεια του Μήτογλου και του Γουόκαπ επιθετικά, έκανε την Ελλάδα να... πετάει φωτιές. Ο Μήτογλου πέτυχε έξι σερί, ο Γιάννης έβαλε την Εθνική στο +17 (33-50, 17') και με τη συμβολή του Παπαγιάννη το προβάδισμα αυτό διατηρήθηκε ως το ημίχρονο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d35et1zwccbt)


Η ένταση που είχε στην άμυνά της η Ελλάδα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Με χέρια παντού και την Αυστραλία να μην μπορεί να πλησιάσει εύκολα στη ρακέτα. Το τρίποντο του Γκίντεϊ μείωσε σε 41-57 (23') και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της Αυστραλίας. Ο Λαντέιλ τελείωσε φάσεις στη ρακέτα και το μόνο που κράτησε την Ελλάδα ήταν η άμυνά της, αφού πέρασε περισσότερα από τέσσερα λεπτά «άσφαιρη».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d35f35dvaw01)


Και έτσι η τελευταία περίοδος ξεκίνησε από νέα βάση, τους 12 πόντους. Με τον σέντερ των «boomers» να συνεχίζει να κάνει ζημιά και τον Ντάνιελς να σκοράρει για τρεις (55-62, 9'), πριν του απαντήσει ο Γιάννης. Ο Μήτογλου όμως δεν είχε απάντηση στον Μιλς (65-69, 35') και τα τελευταία λεπτά γέμισαν με άγχος τα χέρια. Ο Μιλς μείωσε στους 2 (69-71, 37'), με την Εθνική να προσπαθεί να αντέξει την ώρα που ο Γιάννης πήρε δύο ανάσες στον πάγκο.

Το σουτ του Τολιόπουλου ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η Ελλάδα (69-74, 38') για να ξεκολλήσει, με τον γκαρντ του Άρη να αποτυγχάνει στην αμέσως επόμενη κατοχή να μας στείλει στο «χρυσό» +8. Το μεγάλο σουτ όμως ήρθε από τον Γουόκαπ για το 70-77 στο έμπα του τελευταίου λεπτού. Και εκεί χάθηκαν οι δύο ευκαιρίες για να έρθει η πρόκριση από σήμερα. Πρώτα με το τρίποντο του Γουόκαπ και έπειτα από το κλέψιμο που έδωσε την κατοχή στην Ελλάδα, το σουτ του Καλάθη βρήκε σίδερο στο φινάλε...

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά τη δολοφονία Χανίγια

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρόγυνο «έσβησε» με διαφορά λίγων ωρών


Αυξήσεις τιμών σε 843 φάρμακα: Σε ποια θα πληρώσουμε παραπάνω συμμετοχή – Δείτε παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ