Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Δύο μετάλλια μέσα σε 20 λεπτά για την ελληνική κωπηλασία

Με δύο μετάλλια σε τρεις τελικούς ολοκληρώθηκε η ημέρα όσον αφορά την κωπηλασία για την Ελλάδα - Η χώρα μας έφτασε στα τέσσερα μετάλλια συνολικά (3 χάλκινα, 1 ασημένιο)

3-kopilasia-olympiakoi-xr
Η ελληνική κωπηλασία στα καλύτερα της!

Μέσα σε διάστημα 20 λεπτών οι Έλληνες κωπηλάτες χάρισαν στη χώρα μας δύο νέα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου να κάνουν μια συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Αν και ξεκίνησαν καλά και στα πρώτα 300 μέτρα ήταν μπροστά, το πρώτο 500άρι τις βρήκε στην 3η θέση με τις Βρετανίδες και τις Ρουμάνες να προπορευονται.

Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση του αγώνα και η Νέα Ζηλανδία που μας προσπέρασε περίπου στα 700 μέτρα και προς στιγμήν δόθηκε η εντύπωση ότι η διαφορά αρχίζει να ανοίγει... 

Κλείσιμο
Γρήγορα όμως Μιλένα και Ζωή άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό κι από τα 1300 μέτρα και μετά ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση... Μπαίνοντας στο τελευταίο 500άρι «έπιασαν» το πλήρωμα από τη Νέα Ζηλανδία και έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό όχι απλά τις άφησαν πίσω, αλλά έφτασαν να διεκδικούν ακόμη και το ασημένιο μετάλλιο από τις Ρουμάνες.

Τελικά με χρόνο 6:49.28 τερμάτισαν στην τρίτη θέση, με τη Ρουμανία να είναι δεύτερη με 6:48.78 και πρώτη τη Βρετανία με 6:47.06.

Δείτε την κούρσα τους:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d35czkcaeh55)

Μόλις είκοσι λεπτά νωρίτερα, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής έκαναν μια φανταστική κούρσα και κόντρα στα προγνωστικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Μια πραγματικά τρομερή επιτυχία για τους δύο Έλληνες κωπηλάτες οι οποίοι βρέθηκαν στον ημιτελικό μέσω των ρεπεσάζ, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά σε κάθε κούρσα τους ξεπέρασαν τους εαυτούς τους φτάνοντας στην σημερινή επιτυχία.

Αντώνης και Πέτρος ξεκίνησαν εξαιρετικά και μετά τα 400 μέτρα πέρασαν στην πρώτη θέση της κούρσας του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.

Κι έχοντας απίστευτα σταθερό ρυθμό διατήρησαν το πολύ μικρό προβάδισμα από τους Ιταλούς φτάνοντας πρώτοι και στα χίλια μέτρα...

Εκεί όμως οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί έκαναν την επίθεση τους παιρνόντας μπροστά με το ελληνικό πλήρωμα να μένει στην τρίτη θέση.

Κι όχι μόνο άντεξε την πίεση των υπολοίπων που προσπάθησαν να βρεθούν στο βάθρο, αλλά στα τελευταία μέτρα έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση για να πάρει τη δεύτερη θέση από τους Ιταλούς, χάνοντας την για μια χεριά...

Δείτε την κούρσα τους:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d35cj7ukjpux)


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβόλησε αγριογούρουνο και το παράτησε σε κάδο σκουπιδιών στα Ιωάννινα... με σημείωμα

Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram - Επικαλείται λογοκρισία σε αναρτήσεις για τον Χανίγια

Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα - Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ