Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η Ισπανία, το Σερβία-Σουδάν θα κρίνει την πρόκριση της Ελλάδας στους 8

Ο Καναδάς νίκησε 88-85 την Ισπανία και την έστειλε σπίτι της με την Αυστραλία να παίρνει τη 2η θέση και την Ελλάδα την 3η - Τι αποτέλεσμα χρειάζεται η Εθνική μπάσκετ στον αγώνα Σερβία-Σουδάν για να περάσει στους 8 των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Καναδάς έριξε οριστικά στο καναβάτσο την Ισπανία και την απέκλεισε πρόωρα με τους Ίβηρες να πληρώνουν ακριβά την ήττα με 12 πόντους που γνώρισαν στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αυστραλία...

Στο τελευταίο ματς της τεράστιας καριέρας του Ρούντι Φερνάντεθ οι Ισπανοί, που ήθελαν μόνο νίκη για να συνεχίσουν, επιχείρησαν μια τεράστια ανατροπή στην τελευταία περίοδο, αλλά το τρίποντο-προσευχή του Γιουλ από το κέντρο δεν βρήκε στόχο με το τελικό 88-85 να τους στέλνει σπίτι τους, με την Αυστραλία να περνά σίγουρα ως δεύτερη και την Ελλάδα να περιμένει το αυριανό αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία-Νότιο Σουδάν.

Τα σενάρια πρόκρισης 

Η Εθνική απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο μετά την (αγχωτική όπως εξελίχθηκε) νίκη επί της Αυστραλίας με 77-71, ωστόσο αυτό το +6 δεν ήταν αρκετό για να μας στείλει από σήμερα στα προημιτελικά.

Έχοντας κάνει αυτό που έπρεπε από την πλευρά μας, πλέον περιμένουμε ένα πολύ ωραίο δώρο από τη Σερβία (η οποία παρεμπιπτόντως καίγεται για τη νίκη) κόντρα στο Νότιο Σουδάν, ενώ υπάρχει κι ένα τρελό σενάριο όπου οι Αφρικανοί μπορούν να μας στείλουν στην 8άδα.

Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη και μία ήττα και η νικήτρια παίρνει τη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ (και θεωρητικά το πιο εύκολο ζευγάρωμα στην επόμενη φάση). Αν λοιπόν η Σερβία νικήσει με τρεις πόντους (και πάνω) το Νότιο Σουδάν, τότε η Ελλάδα μαζί με τη Βραζιλία θα συμπληρώσουν το παζλ των προημιτελικών. Κι αυτό γιατί το Σουδάν έχει -6 πόντους αυτή τη στιγμή και η Ελλάδα -8, οπότε η Εθνική μας θα είναι καλύτερη.

Δείτε αυτή τη στιγμή τη βαθμολογία των τρίτων ομάδων κάθε ομίλου
Group A, Ελλάδα: -8
Group B, Βραζιλία: -7
Group C, Νότιο Σουδάν: -6

Υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο που μας στέλνει στους 8, ακόμη κι αν η Σερβία νικήσει με 2 πόντους διαφορά, αρκεί το Σουδάν να πετύχει μόλις 57 πόντους (για να μην ξεπεράσει το σύνολο των πόντων που έχει σκοράρει η Ελλάδα).

Το ακραίο σενάριο είναι να κερδίσει το Νότιο Σουδάν τη Σερβία, αλλά να το κάνει με 23 πόντους και πάνω και έτσι να μείνει έξω ο Γιόκιτς και η παρέα του (αυτή τη στιγμή είναι στο +15 και μόνο με τόσο βαριά ήττα χάνει την πρόκριση).

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά
Μέχρι στιγμής μία θέση στην τελική 8αδα των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν εξασφαλίσει έξι χώρες. Συγκεκριμένα έχουν προκριθεί οι: ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία και τις άλλες δύο διεκδικούν Σερβία, Νότιο Σουδάν και Ελλάδα.

Κι αν τελικά η Εθνική τα καταφέρει τότε θα αντιμετωπίσει μία εκ των ΗΠΑ, Γαλλία ή Γερμανία (το αποτέλεσμα του αγώνα Γαλλία-Γερμανία θα κρίνει πολλά).

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τι ζήτησε ο Γκέρσκοβιτς πριν τη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων - Μία συνέντευξη με τον Πούτιν

Μυστήριο με την εξαφάνιση της συζύγου Σαουδάραβα που διέφυγε στη Μελβούρνη και έπειτα αγνοείται

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Δύο μετάλλια μέσα σε 20 λεπτά για την ελληνική κωπηλασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr