Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σερβία νίκησε το Νότιο Σουδάν 96-85 και έστειλε την Ελλάδα στους 8 με αντίπαλο τη Γερμανία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σερβία νίκησε το Νότιο Σουδάν 96-85 και έστειλε την Ελλάδα στους 8 με αντίπαλο τη Γερμανία

Αφού ζήσαμε ένα πραγματικό θρίλερ, στο τέλος οι Σέρβοι μας έκαναν το δώρο και πλέον την ερχόμενη Τρίτη (6/8) η Εθνική μπάσκετ θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

MixCollage-04-Aug-2024-12-30-AM-4415
Χρόνια είχαμε να ζήσουμε ένα τέτοιο θρίλερ με ισοβαθμίες, αλλά χαλάλι η αγωνία καθώς η Εθνική μπάσκετ  βρίσκεται τελικά στην κορυφαία 8άδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Με την ελληνική ομάδα να έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της το μεσημέρι της Παρασκευής με την σπουδαία νίκη επί της Αυστραλίας, που την κρατούσε ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά δεν της έδινε σίγουρα το εισιτήριο για τους 8, όλοι περιμέναμε το ματς της Σερβίας με το Σουδάν όπου θέλαμε νίκη των Σέρβων με τρεις πόντους και πάνω.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d36l1atesog1)


Κλείσιμο
Κι αφού για 39 λεπτά βιώσαμε ένα απίστευτο θρίλερ, τελικά ήρθε το αποτέλεσμα που περιμέναμε και είμαστε στα προημιτελικά με τη Γερμανία, σε ένα remake του προημιτελικού του 2022 στο Εurobasket.

Από εκεί και πέρα οι ΗΠΑ θα παίξουν με τους Βραζιλιάνους, ενώ ο Καναδάς με την οικοδέσποινα Γαλλία. Τέλος οι Αυστραλοί θα παίξουν με τους Σέρβους.

Και για τη φάση των ημιτελικών θα γίνει κλήρωση για τα σταυρώματα. Όμως σίγουρα οι ΗΠΑ και η Γερμανία δεν θα βρεθούν πριν τον τελικό, αφού είναι οι δύο κορυφαίες ομάδες των ομίλων.

Τα ζευγάρια
Ελλάδα - Γερμανία
ΗΠΑ - Βραζιλία
Καναδάς - Γαλλία
Αυστραλία - Σερβία

Το ματς της Σερβίας με το Σουδάν
Οι παίκτες του σούπερ αθλητικού Νοτίου Σουδάν μπήκαν μέσα αποφασισμένοι να αφήσουν την... ψυχή τους στο παρκέ και το έδειξαν από το πρώτο λεπτό.

Με σκυλίσια άμυνα και απίστευτο τρέξιμο, ανέτρεψαν γρήγορα το 12-6 των Σέρβων και με επιμέρους σκορ 3-12 προηγήθηκαν 15-18. Οι παίκτες του Πέσιτς αντέδρασαν άμεσα και με τους Μπογκντάνοβιτς, Γιόκιτς μετέτρεψαν το 23-25 σε 34-25 δίνοντας την εντύπωση ότι σιγά, σιγά καθαρίζουν το ματς...

Το κακό ήταν ότι το πίστεψαν και οι ίδιοι ξεχνώντας ότι πρέπει να παίξουν άμυνα κι οι Αφρικανοί στο 17' ισοφάρισαν σε 39-39 μετατρέποντας ξανά το ματς σε θρίλερ καθώς το ημίχρονο έληξε στο 47-44. Αυτό το +3 έδινε την πρόκριση στην Ελλάδα, αλλά με την εικόνα της Σερβίας κανείς μας δεν μπορούσε να ήταν ήσυχος...

Η έναρξη της 3ης περιόδου βρήκε τους Σέρβους να ξεφεύγουν με 57-49 χάρις στον τρομερό Μπογκντάνοβιτς, αλλά το ματς συνέχισε να είναι... ροντέο. Το Νότιο Σουδάν με Σαγιόκ, Τζόουνς επέστρεψε ξανά (59-58) και ο αγώνας συνεχίστηκε έτσι μέχρι το 33.

Οι «όρλοβι» είχαν καταφέρει να προηγηθούν με 72-65, αλλά οι Αφρικανοί μείωσαν σε 72-71 στο 30'30'' και σε 78-74 στο 33' κρατώντας το ματς (και μαζί και την Εθνική μας) στην κόψη του ξυραφιού...

Εκεί όμως οι παίκτες του Πέσιτς έπαιξαν επιτέλους άμυνα και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς έτρεξαν ένα σερί 13-0 για το 91-74 στο 37'. Κι εκεί που είπαμε ότι ηρεμήσαμε οι Σέρβοι άρχισαν πάλι τα λάθη, δύο τρίποντα έριξαν τη διαφορά αρχικά στο 91-80 (στο 38') και ένα λεπτό αργότερα στο 92-85!

Πλέονα πέμεναν 60 δευτερόλεπτα, αλλά παρόλο που οι Σέρβοι έκαναν κι άλλα δώρα, το Νότιο Σουδάν δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί με το τελικό 96-85 να δίνει στη Σερβία τη 2η θέση στον όμιλο της και στην Ελλάδα το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά.



Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Εφιάλτης για 32χρονη στο Διδυμότειχο: Την κρατούσε φυλακισμένη ο σύντροφός της, τη χτυπούσε και τη βίαζε

Από τον Άιχμαν στην Αργεντινή μέχρι τον Χαντίγια στο Ιράν - Τα χτυπήματα των «γερακιών» της Μοσάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network