Ολυμπιακοί Αγώνες σκοποβολή: Η Κατζουράκη προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό του σκιτ

Ολυμπιακοί Αγώνες σκοποβολή: Η Κατζουράκη προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό του σκιτ

Από την τραγωδία των Τεμπών στην πανηγυρική πρόκριση -  Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Ελληνίδα αθλήτρια στο δεύτερο σκέλος του προκριματικού

Katzouraki2
Εκπληκτική εμφάνιση και πρώτη θέση στον προκριματικό του σκιτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τη σημερινή προσπάθειά της στο δεύτερο σκελος με 50/50 βολές (25/25 και 25/25) και, σε συνδυασμό με το 72/75 (24/25, 24/25 και 24/25) της χθεσινής πρώτης ημέρας των προκριματικών, πήρε με 122/125 βολές το εισιτήριο για τον απογευματινό τελικό (4/8, 16:30) στο Σατορού ελπίζοντας βάσιμα και σ' ένα μετάλλιο.

Shooting


Από την τραγωδία των Τεμπών στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων
Κλείσιμο
Το όνομα της μπορεί να ήταν ευρέως γνωστό στον κόσο της σκοποβολής, ωστόσο οι περισσότεροι το έμαθαν εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 όταν η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχειών στην κοιλάδα των Τεμπών κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη επέβαινε στο τρένο που ταξίδευε προς Θεσσαλονίκη και γλίτωσε με έναν ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, καθώς βρισκόταν στο πίσω βαγόνι. Το σοκ από την απίστευτη τραγωδία ήταν τεράστιο και η μόνη διέξοδος για να ξεχάσει εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές ήταν το να αφοσιωθεί ξανά στην σκοποβολή συνεχίζοντας την προσπάθεια της για να κερδίσει ένα εισιτήριο για το Παρίσι 2024.

Το κατάφερε τον Αύγουστο του 2023 όταν στο Βρότσλαβ της Πολωνίας βρέθηκε στον τελικό του σκιτ και κατάφερε να χαρίσει στο χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα (χάλκινο) κλείνοντας παράλληλα μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι ένα χρόνο αργότερα η Εμμανουέλα όχι απλά ταξίδεψε στο Παρίσι, αλλά πλέον διεκδικεί με πολλές πιθανότητες ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

«Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι μέχρι να φτάσουμε εδώ»

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d373gukimpqx)


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες - Είναι πηγάδι ισχυρίζεται ο ίδιος

#Tradwives: Γιατί οι παραδοσιακές σύζυγοι του TikTok έχουν γίνει viral και προκαλούν διαμάχη στα social media

Τουλάχιστον 90 συλλήψεις σε αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη σφαγή των 3 κοριτσιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα