Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία - Δείτε βίντεο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μια συγκλονιστική εμφάνιση κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στους κρίκους, κάτι που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν αθλητής στην Ολυμπιακή Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής- Στην τρίτη θέση ο Έλληνας πρωταθλητής πίσω από τους δύο Κινέζους

petrounias-m
Ρίο, Τόκιο και τώρα Παρίσι! Ο 33χρονος Λευτέρης Πετρούνιας, ο συλλέκτης μεταλλίων και βασιλιάς των κρίκων τα κατάφερε και πάλι!

Ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία μετάλλια και μάλιστα διαδοχικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο μοναδικός με 7 Ευρωπαϊκούς τίτλους... Κι όλα αυτά ενώ έχει περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες με χειρουργεία, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό για να τον ρίξει κι έτσι σήμερα έφερε το 5ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι 2024.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d375hxp6gbf5)


Ο φοβερός αγώνας
Κλείσιμο
Οι πρώτοι που ανέβηκαν για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ήταν οι δύο Κινέζοι. Αρχικά ο Τζινγκιουάν Ζόου και κατόπιν ο (χρυσός Ολυμπιονίκης) Γιανγκ Λιου, που ήταν και οι κορυφαίοι του προκριματικού με διαφορά.

Κι οι δύο ήταν εξαιρετικοί με τον πρώτο να βαθμολογείται με 15.233, αλλά τον δεύτερο να τον προσπερνά καθώς πήρε 15.300 (εκτελώντας καλύτερα στις λεπτομέρειες το πρόγραμμα του).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d36d1udy2mi1)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d375mlnopogx)


Εκεί ήρθε η σειρά του Πετρούνια, ο οποίος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμα του και κάνοντας μια απίθανη έξοδο. Όμως ο μικρότερος βαθμός δυσκολίας στο δικό του πρόγραμμα (6.3, έναντι 6.4 των Κινέζων) έπαιξε τον ρόλο του για να βαθμολογηθεί με 15.100 και να βρεθεί στην 3η θέση.

Με πέντε ακόμη αθλητές να απομένουν ο Πετρούνιας ήξερε ότι οι μόνοι που μπορούσαν να τον απειλήσουν ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και ο Τούρκος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2022 και του Ευρωπαϊκού του 2023 Άντεμ Ασίλ.

Ο τελευταίος όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ήταν σαν να ήξερε ότι δεν είχε καμία ελπίδα και το 14.966 τον επιβεβαίωσε με τον Σαΐντ να είναι πλέον η μοναδική απειλή.

Το στάδιο πήρε φωτιά όταν ανέβηκε στους κρίκους, το κοινό ενθουσιάστηκε με την άψογη εκτέλεση του, αλλά έχοντας πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον Πετρούνια...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d375y9mcoidl)


Τα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστει η βαθμολογία του έμοιαζαν με.. αιώνες, αλλά όταν τελικά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 15.000 ο Γάλλος και το κοινό πάγωσαν και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλης της ελληνικής αποστολής περίσσευαν. Όπως και η συγκίνηση.

Ο Λευτέρης είχε κάνει και πάλι το θαύμα του και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας.

Πετρούνιας: Θα είμαι και στο Λος Άντζελες
Λίγο μετά το φινάλε του τελικού ο Λευτέρης βρέθηκε στη μικτή ζώνη για τις πρώτες του δηλώσεις, αλλά πριν απ' αυτές ήρθε η πρώτη αγκαλιά από τον άνθρωπο του.

Η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση ταξίδεψε στο Παρίσι για να τον δει από κοντά να γράφει ιστορία και βουρκωμένοι κι οι δύο πανηγύρισαν σα να ήταν η πρώτη φορά... Σίγουρα όμως δεν θα είναι η τελευταία κάτι που το ξεκαθάρισε στο φινάλε των δηλώσεων του...

Αναλυτικά τα όσα είπε μετά τον τελικό:
«Ήρθα εδώ για να πάρω αυτό το μετάλλιο.. Έχω δουλέψει πάρα πολύ τα τρία τελευταία χρόνια. Με τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα παγκόσμιο, ένα χειρουργείο και πολλά άλλα πράγματα που συμβαίνουν πίσω στην Ελλάδα, τα οποία πλέον δεν είμαι 20 χρονών, είμαι 33 και έχω υποχρεώσεις.

Όλο αυτό με κάνει χαρούμενο που θα βρίσκομαι στο βάθρο. Ήρθαμε για ένα μετάλλιο, χωρίς να με ενδιαφέρει το πρόγραμμα γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους

Έκανα κάποια λάθη στις δυο κατακόρυφους, θα μπορούσα να είμαι μαζί με τον πρώτο, αλλά δεν πειράζει οι δύο Κινέζοι είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή.

Αν δεν είχα την οικογένεια μου, την ομάδα μου και όλη την Ελλάδα τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Μπορώ μόνο να σας πω ότι όλον τον καιρό ήμουν τεχνικά άρτιος αλλά σήμερα ήταν η πρώτη προσγείωση που δεν έκανα ένα βήμα από τη στιγμή που ήρθα στη Γαλλία. Κι αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ το ήθελα.

Το απόλαυσα όλο αυτό το ταξίδι και χαίρομαι που τελειώνει μ ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον Σαμίρ γιατί είναι φίλος μου και θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του... Τώρα ανυπομονώ να γυρίσω στην Ελλάδα στα παιδάκια μου

Ήταν ο πιο δύσκολος τελικός καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μπήκα σ' έναν τελικό ως 6ος... Ο στόχος ήταν να ξεκινήσω πρώτος ή δεύτερος τον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε και ήθελε μια τρομερή διαχείριση ψυχολογικά. Τα καταφέραμε όμως και ήρθε το μετάλλιο

Αν έχω στόχο το Λος Άντζελες; Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα διάλειμμα να αφιερώσω στην οικογένεια μου, αλλά δεν σταματώ εδώ. Ο Αρμένιος που αγωνίστηκε σήμερα είναι 37 κι αν είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θα διεκδικούσε μετάλλιο. Εγώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι 37, αλλά με ευνοεί ότι αλλάζει ο κώδικας της γυμναστικής υπέρ μου καθώς μειώνονται δύο ασκήσεις και θεωρώ ότι θα μπορώ να κάνω μια άριστη εξέλιξη.. θα δούμε αυτή τη χρονιά τους αντιπάλους μου και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ασυναγώνιστο»


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες - Είναι πηγάδι ισχυρίζεται ο ίδιος

#Tradwives: Γιατί οι παραδοσιακές σύζυγοι του TikTok έχουν γίνει viral και προκαλούν διαμάχη στα social media

Τουλάχιστον 90 συλλήψεις σε αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη σφαγή των 3 κοριτσιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ